King of Kings: Daniel Forsberg nappasi mestaruusvyön

Helsingissä vieraillut potkunyrkkeilypromootio King of Kings tarjosi tiukan titteliottelun ja odotetun suomalaiskohtaamisen.

Daniel Forsberg sai haluamansa. Kuva: Teemu Siikarla.

Tapahtumassa otellun neljän hengen turnauksen avauskierroksella Lauri Suomela voitti puolalaisen Dariusz Skoczekin ja kaavion toisella puolella otellut, paremmin thainyrkkeilijänä tunnettu Pok Jääskeläinen voitti Latvian Janis Freimaniksen. Finaalissa siis nähtiin odotettu jääskeläisen ja Suomelan kohtaaminen. Ottelun vei täyden ajan jälkeen nimiinsä selvin lukeminen Pok Jääskeläinen.

Pääkortin avausottelussa Tommi Savolainen kärsi hurjan näköisen kolmannen erän tyrmäystappion Liettuan pitkäraajaiselle nuorukaiselle Raimondas Avlaceviciukselle. Niko Korventauksen ja niin ikään liettualaisen Mantas Grubliauskasin välisen tuulimyllymäisen kohtaamisen vei nimiinsä viihdyttävän kolmen erän jälkeen yksimielisellä päätöksellä Korventaus. Ali Taimouri kohtasi puolalaisen Tomasz Zamyslowskin. Taimouri vei ottelua lähes täydet kolme erää, mutta ottelun viimeisellä minuutilla puolalainen sai lyötyä hänet kanveesiin. Taimouri sai kuitenkin vaivalloisesti noustua ylös ja vei ottelun nimiinsä tuomaripäätöksellä.

Illan toiseksi viimeisessä ottelussa Kristoffer Björkskogin ja Viron Danil Gaiduksen välillä nähtiin erikoinen tapahtumasarja, kun Björkskogilta vähennettiin piste niskaan kohdistuneiden iskujen johdosta ja vain hetkeä myöhemmin Gaiduis koki saman kohtalon jatkuvan selänkääntämisen johdosta. Virolainen menetti vielä myöhemmin toisen kerran pisteen liiallisen sitomisen johdosta. Ottelu päättyi lopulta kotikulman voittoon yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

Illan pääottelussa Turun Daniel Forsberg kohtasi promootion alle 85 kiloisten mestaruusottelussa Latvian Raimonds Aukstikalnisin. Viihdyttävässä ja tasaisessa viisieräisessä molemmilla ottelijoilla oli hetkensä, mutta lopulta mestaruusvyö asetettiin punaisen kulman Daniel Forsbergin lanteille.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …