Virallinen Lista: neljä syytä katsoa UFC Tukholma

UFC Tukholma otellaan lauantai-iltana legendaarisessa Globenissa, jossa suomalaiset ovat ennenkin niittäneet kunniaa. Kamppailuvirasto kertoo neljä olennaista syytä katsoa tämä herkullinen ottelukortti.

Makwan Amirkhani selvitti puntarin kivutta. Kuva: Jani Mesikämmen

Makwan Amirkhani vs. Chris Fishgold

Makwan Amirkhani (14-3-0) palaa vuoden mittaiselta tauolta, jonka aikana hän on pitänyt kilpailuvirettä yllä ottelemalla kuusi kertaa amatöörinyrkkeilyssä (4-2). Tukholmassa Amirkhani povaa tyrmäävänsä liverpoolilaisen vastustajansa jo ensimmäisessä erässä. Fishgold (18-2-1) sen sijaan nähtiin häkissä viimeksi Prahassa helmikuussa, jolloin hän kukisti huonomman Teymurin veljistä takakuristuksella toisessa erässä. Näyttävämmästä rekordistaan ja Cage Warriors -mestaruudestaan huolimatta Liverpoolin kokkelinokka ei ole koskaan urallaan kohdannut Amirkhanin tasoista ottelijaa.

Arvio: Amirkhani estää Fishgoldin yhden jalan alasvientiyritykset helpohkosti ja rummuttaa uusilla nyrkkeilytaidoillaan lädin pään pehmeäksi ensimmäisen kahden erän aikana samalla raastaen tämän enimpiä testosteronihöyryjä pystypainilla. Kolmannessa erässä Makwan osuu kunnolla, vie britin mattoon ja ottaa lopetuksen takakuristuksella. (Jyrki Nurminen)

Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith

Ruotsin vapaaottelusuuruus Alexander Gustafsson (18-5-0) palaa nälkäisenä häkkiin. Ruotsalaista vastaan asettuu Anthony Smith (31-14-0). Kummatkin herrat hävisivät edellisessä kamppailussaan Jon Jonesille. Harvakseltaan otteleva Gustafsson tarvitsee kamppailusta voiton, jos hän mielii säilyttää asemansa kevyen raskaansarjan eliitissä. Samat sanat voi sanoa Smithistä, joka on painoluokan arvaamaton jokerikortti.

Arvio: Gustafsson on syystä kamppailun ennakkosuosikki. Ruotsalainen liikkuu paremmin ja on Smithiä monipuolisempi. Jos Gustafsson haluaa viedä kamppailun mattoon, hän todennäköisesti myös onnistuu siinä. Smith on tyrmäysvoimainen ja erityisen vaarallinen parin ensimmäisen erän aikana. Mitä pidemmälle mittelö etenee, sitä selkeämmin Gustafsson kuitenkin johtaa tanssia. Sitkeä Smith ei taivu ennen täyttä aikaa, mutta pistetuomarit julistavat Gustafssonin voittajaksi kotiyleisönsä edessä. (Markus Lukkarinen)

Alexander Gustafsson esittäytyi hyväntuulisena puntarilla. Kuva: Jani Mesikämmen.

Rostem Akman vs. Sergei Khandoshko

Akman (6-0-0) on nykyaikainen UFC-nousukas, hänellä on takanaan pitkä ja menestyksekäs amatööriura. Ammattilaisuran alku on ollut tiivistahtinen ja nousujohteinen. Nyt edessä on ensimmäinen todellinen testi. Khandoshko (26-5-1) on myös ensikertalainen kirkkaissa valoissa, toisaalta hän on tottunut isoihin otteluihin venäläisissä organisaatiossa. Akman lähtee otteluun kertoimien valossa selkeänä altavastaajana, mutta hän on kenties iltaman yllätysvalmein musta hevonen.

Arvio: Itsevarmasti ja aggressiivisesti prässäävä Akman lähtee kotiyleisön edessä hakemaan nopeaa voittoa. Röyhkeästi häkkiä vasten painiva ruotsalainen saa Khandsohkon mattoon ja pehmittää venäläisen moukaroimalla tämän lopetuskuntoon. (Jaakko Dahlbacka)

Stevie Ray vs. Leonardo Santos

Skotti Ray on Euroopan UFC-iltojen vakiokasvo ja räväkällä tyylillään takuuvarma viihdyttäjä. Vastaan asettuu yksi illan kiinnostavimmista nimistä. Santos (16-3-1) on kasannut itselleen vakuuttavan ottelusaldon ja on UFC-urallaankin tappioton – tilillä on voitot muun muassa Kevin Leestä ja Tony Martinista, mutta edellisestä ottelusta on reilusti kolmatta vuotta aikaa. Tämä koitos saattaa olla todellinen yleisön herättäjä alkuillasta.

Arvio: Kymmenen vuotta nuorempi Ray on urallaan paremmassa vaiheessa ja hänellä on etunaan myös vankka ottelutuntuma. Skotille on tarjolla tuhtia altavastaajakerrointa, joka on näissä olosuhteissa kokeilemisen arvoinen. (Jani Mesikämmen)

Toimitus ja kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …