Virallinen lista: Top 5 #FinnMMA -instatähdet

Virallinen Lista on kiistämätön Totuus mistä tahansa kamppailulajeihin liittyvästä – tai liittymättömästä – asiasta, ilmiöstä tai henkilöjoukosta. Tilastoanalyytikko Matti Hirvonen listaa viisi visuaalisinta sometaistelijaamme.

Makwan Amirkhani on suomalaistaistelijoiden kuningas myös sosiaalisessa mediassa. Kuva: Jani Mesikämmen.

”Somessa vaan keikistelevät, käyttäisivät tuonkin ajan treenaamiseen, niin voisi tulostakin tulla”.

Tämän kaltaisen ihanan vanhanaikaisen lausahduksen kuulee silloin tällöin jo vähän enemmän elämää nähneiden jäärien suusta. Fakta kuitenkin on, että sosiaalisen median näkyvyys on olennainen osa nykyaikaisen urheilijan elämää. Instagram on yksi sosiaalisen median jäteistä, jossa keikistelemällä taviskin voi tienata omaisuuden.

Ketkä #FinnMMA-taistelijat tässä ovat parhaiten onnistuneet? Se selviää nyt. Jutun Instagram-seuraajien määrät on kirjattu päivämäärällä 11.6.2019.

5. Sanna Hyytiäinen
Amatööriottelulista: 2-3-0
Instagram: @sannahyytianen
Seuraajien määrä: 3233

Sanna Hyytiäisen vapaaottelu-ura on ehkä vaatimaton, mutta somenäkyvyydellä mitattuna hän pesee useimmat kärkipään ammattilaisvapaaottelijatkin. Ulospäin suuntautuva persoona, aktiivisuus ja esteettinen näyttävyys ovat asioita, jotka ovat kovaa valuuttaa sosiaalisessa mediassa.

4. Jaakko Honkasalo
Amatööriottelulista: 4-2-0
Instagram: @jaakkohonkasalo
Seuraajien määrä: 3423

Honkasalonkaan ottelulista ei ole kovimmasta päästä, mutta herralla on sentään MM-pronssi taskussa ja hurja maine piireissä. Eikä tässäkään tapauksessa ole haittaa veistoksellisesta vartalosta, aktiivisesta some-otteesta ja harkituista kuvista. Nyt tarvittaisiin enää lisää otteluita, jotta hyvin alkanut seuraajien kerääminen saisi jatkoa ja kääntyisi hyödyksi.

3. Glenn Sparv
Ottelulista: 20-5-0
Instagram: @glennsparv88
Seuraajien määrä: 6957

Sparv on saanut hyvin tuotua hauskaa persoonaansa esille, eikä kansainvälisesti vertailukelpoisesta takatukasta ole haittaa. Lisäksi Sparv asuu ja harjoittelee huippuäijien kanssa Thaimaassa ja on luonut uraa kansainvälisesti. Huomion arvoista on, että Sparv on, kahden edellisen listatun tavoin, kerännyt enemmän seuraajia kuin entiset UFC-ottelijamme.

2. Teemu Packalén
Ottelulista: 8-2-0
Instagram: @tepack
Seuraajien määrä: 13,5 tuhatta

Teemu Packalénilla on tietenkin paljon seuraajia. Keikarimainen ulkonäkö, UFC:n tuoma julkisuus ja elämä some-tähti Eevi Teittisen puolisona ovat varsinaisia somemagneetteja. Mielenkiintoista on nähdä, miten paluu tositoimiin isossa UFC 242 -tapahtumassa vaikuttaa seuraajien määrään.

1. Makwan Amirkhani
Ottelulista 15-3-0
Instagram: @makwanufc
Seuraajien määrä: 93,7 tuhatta

Suomen kuuluisin vapaaottelija on myös luonnollisesti seuratuin persoona Instagramissa. Makwan on poikkeuksellisen hyvä ottamaan julkisuudestaan kaiken irti, eikä tässäkään tapauksessa näyttävästä ulkonäöstä ole haittaa. Hän on lisäksi ainoa listalainen, joka on saanut tililleen mystisen sinisen merkin. Mitä sitä ottelutahdista stressaamaan, kun pärstä pysyy muutenkin näkyvillä.

Kunniamaininta: Kamppailuvalmentaja Antti Latva-Kyyny on kerännyt lyhyitä opetuspätkiä sisältävällä @boxingformma -tilillään 56,5 tuhatta seuraajaa Instagramissa.

Huomion arvoista on sekin, ettei yksikään listalaisista pääse lähellekään Suomen seuratuimpia Instagram-tilejä. Pienistä puroista syntyy suuria jokia. Fanille tykkää- ja seuraa-nappien klikkaaminen on lopulta pikkujuttu, mutta urheilijoille jokainen tykkäys on apu uralla.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …