Bellator London – lähes suomalaiset juhannustanssit Lontoossa

Pohjoisen kansakunnan hiljentyessä juhannuksen viettoon rähistään Lontoossa varsinaiset juhannustanssit Bellator 223 -iltamassa. Mukaan ei tälläkään kertaa mahtunut kotimaamme kehien urhoja, mutta Suomi-kytköksiä Bellator London tarjoaa runsaasti.

Mousasi vs MacDonald
Suomessakin nähty Gegard Mousasi on Lontoon juhannustanssien päätähti. Kuva: Bellator MMA.

Illan pääottelussa Hollannin Gegard Mousasi kohtaa Brasilian Rafael Lovato Jr:n. Mousasi on tunnetusti otellut myös Suomessa. Vuonna 2005 hollantilainen kärsi ensimmäisen tappionsa liettualaiselle Petras Markeviciukselle Fight Festival 13 -tapahtumassa.

Suomalaistaustainen UFC-konkari Oliver Enkamp tekee Bellator-debyyttinsä englantilaista Walter Gahadzaa vastaan. Enkamp suomalaiset suksujuuret ovat niin vahvat, että hänen veljensä Jesse on jäsenenä Suomen karatemaajoukkueessa. Viimeksi Oliver nähtiin tositoimissa UFC Fight Night 127 -tapahtumassa viime vuoden maaliskuussa, jolloin hän kärsi ensimäisen erän tyrmäystappion Danny Robertsille.

Britti Kate Jackson on myös tuttu suomalaisille. Ensimmäisen kerran Jackson nähtiin suomessa ottelemassa 2014 Lappeenranta Fight Night -tapahtumassa jolloin hän otteli tasapelin Vuokko kataisen kanssa. Vuonna 2015 Lappeenrannassa Jackson kuristi voiton Eeva Siiskosesta ottelun viimeisellä sekunnilla. Samaisen vuoden Lappeenranta Fight Night 13 -tapahtumassa Jackson kävi kukistamassa Ruotsin Linn Wennergrenin hajaäänituomiolla. Bellator London -iltamassa Jackson kohtaa kokeneen Ukrainalaisen Lena Ovchynnikovan.

Isoisänsä kautta Suomeen linkittyvä britti Kent Kauppinen kohtaa puolestaan hollantilaisen vapaaottelulegendan Melvin Manhoefin. Edellisessä ottelussaan Bellator 211 -tapahtumassa Kauppinen otti uransa isoimman päänahan kukistamalla UFC-konkari Alessio Sakaran ensimmäisessä erässä lyönneillä.

Manhoef puolestaan on tuttu suomalaisille jo vuodelta 2002, jolloin hän tyrmäsi It’s Showtime -tapahtumassa Mika Ilmenin alle puolessa minuutissa. Alla olevasta videosta voit katsoa Manhoefin ja Ilmenin kohtaamisen kokonaisuudessaan.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Bellator MMA

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …