Elvira Karppinen jatkaa maailmanvalloitusta Los Angelesissa

Suomen tämän hetken kuumimman lukkopainitähden maailmanvalloitus jatkuu launataina. Tällä kertaa vuorossa on Los Angeles ja sielä oteltava Subversiv 2 -tapahtuma.

Elvira Karppinen palaa kisatatamille Yhdysvalloissa. Kuva: Jarno Juutinen.

Subversiv on Fight 2 win -promootion järjestämä, niin sanotuin EBI-säännöin oteltava kutsutapahtuma, joissa yksittäisten superfight-tyyppisten otteluiden lisäksi otellaan myös joukkuekilpailu. Viisihenkisten joukkueiden jokaiselle jäsenelle on jo etukäteen sovittu vastustaja toisesta joukkueesta. Eniten voittoja saanut ryhmä on luonnollisesti voittaja.

Elvira Karppinen edustaa 10th Planet Jiu-Jitsu -joukkuetta, jonka muut jäsenet ovat Geo Martinez, Kyle Boehm, Ruben Rivera ja Kyle Chambers. Joukkueeseen siis mahtuu vain yksi nainen ja Karppinen on luonnollisesti tyytyväinen saatuaan mahdollisuuden.

”Olin tosi otettu, että minut valittiin joukkueeseen kaikista 10th Planetia edustavista naisottelijoista. Joukkueeseen tosiaan pääsi edustamaan vain yksi nainen 10P-organisaatiosta.”

Karppista vastaan asettuu Red Bowie All Star Teamin Patricia Fontes. Muun muassa IBJJF:n NoGi-kisoissa hyvin menestynyt BJJ-mustavyö on tuttu nimi myös Karppiselle, vaikka he eivät ole aikaisemmin kohdanneet. Stressiä meriitit eivät aiheuta, vaan fokus on pitkälti omassa tekemisessä. Myös perheen sisäinen työnjako on selvä.

”Minulla ei ole tapana käydä stalkkaamassa vastustajia, sillä haluan keskittyä enemmän omaan tekemiseen. Valmentajamieheni Lauri Karppinen ottaa selvää Fontesista ja tiedottaa minulle tarpeelliseksi näkevänsä informaation”, Karppinen kertoo.

Edellisen kerran Karppinen nähtiin kisaamassa huhtikuussa Japanissa Quintet Fight Night 3 -tapahtumassa ja Los Angelesin reissun jälkeen seuraavana kisana on vuorossa syyskuussa Anaheimissa pidettävät ADCC:n lukkopainin MM-kilpailut. Vaikka kotimaassa kisaaminen ei ole mahdoton ajatus, on katse nyt vahvasti ulkomailla.

”En ole sulkenut pois kilpailemista Suomessa. Tällä hetkellä olen tyytyväinen omiin meriitteihin Suomen kilpailuissa. Olen voittanut itselleni tärkeät Suomen arvokisat, kuten ADCC:n SM-kisat, BJJ:n SM-kisat, Nogin SM-kisat ja Finnish openit. Joten tähtäin on nyt enemmän kansainvälisissä arvokilpailuissa ja kutsukilpailuissa.”

Hyvät näytöt ulkomaankisoissa ovat avanneet jujutsuammattilaiselle myös muita mielenkiintoisia työmahdollisuuksia maailmalle.

”Elokuussa matkaamme Kroatiaan. Kuuluisa judoka ja vapaaottelija Satoshi Ishi palkkasi minut kahdeksi viikoksi treenaamaan tyttöystävänsä Kristin Mikkelsonin kanssa, joka valmistautuu ottelemaan elokuun lopussa Polariksessa. Samalla tietysti valmistaudun itse syyskuun ADCC:n MM-kisoja varten”, Karppinen suunnittelee.

Satoshi Ishi ei ole kuka tahansa kamppailujulkkis, vaan vuoden 2008 olymppialaisten Judon kultamitalisti yli 100 kilon sarjassa. Vuonna 2009 alkaneella vapaaottelu-urallaan hän on kerännyt komean ottelulistan (22-8-1). Nykyään Ishi ottelee hyvää nousua tekevän PFL-promootion alla.

Karttuvista meriiteistä ja kansainvälisistä työmahdollisuuksista huolimatta aikaa riittää myös kotimaan kuvioille.

”Heti Kalifornian reissun jälkeen menemme suositulle OSSSOME-leirille Helsinkiin. Tänä vuonna leirille ilmottautui ennätysmäärä ihmisiä ja paikat menivät todella nopeasti täyteen. Tiedossa siis huikeat neljä päivää jujutsuleirillä. Tänä vuonna leirille on tulossa myös jujutsukoita ainakin Italiasta, Ruotsista ja Saksasta.”

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jarno Juutinen

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …