Maiju Suotama InvictaFC:n turnaukseen

Maiju Suotama ottelee InvictaFC:n Phoenix Series 2 -turnauksessa syyskuun 6. päivä.

Maiju Suotama
Tämän jyrän alle ei kannata jäädä. Maiju Suotama elementissään. Kuva: Tommi Joutjärvi / Tommari Foto

Maiju ”Mountain Momma” Suotama (8-4-0) sai kovan luokan tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Hänet valittiin Invicta FC:n syyskuussa järjestettävään kahdeksan naisen kärpässarjan turnaukseen, jonka voittaja on varmuudella kovaa valuuttaa ammattilaisvapaaottelun markkinoilla.

Ottelet 6. syyskuuta Invicta 37 -illassa. Miten tarjous tuli ja kuinka hyvältä tuntuu vihdoin päästä näyttämään taitonsa yhteen mailman huippuorganisaatioista?

”Tilaisuus aukesi sattumien kautta ja olemalla oikeissa kytköksissä oikeaan aikaan. Tarjouksen saatuani huomasin jälleen tuttuun tapaan eräänä maanantai-iltana tuumaavani mieheni kanssa millaisia ratkaisuja nyt tulisi tehdä ja sen jälkeen iso pyörä onkin liikkunut vauhdilla. Näytön paikka tuntuu vapauttavalta, sillä sitä on odotettu pitkään. Matkan varrella useita lupaavia viritelmiä on kariutunut ennen maaliviivaa, mutten ole kertaakaan turhautunut. Sen sijaan olen kyennyt kärsivällisesti ja malttavaisesti säilyttämään kirkkaana mielessä ajatuksen olla valmiina kun kutsu vihdoin käy.”

Onko manageripuolella tapahtunut jotain muutoksia osaltasi?

”Kyllä, vaihdoin managerointitiimiä, sillä tarjous tuli suoraan sieltä taholta. Päätös oli hankala, koska itselleni kuviot taustalla eivät ole ainoastaan liiketoimia, vaan työskennellessä yhdessä ehtii solmia syviäkin ihmissuhteita. Edellinen managerini ymmärsi tilanteen ja teimme siirtymän sovussa. Nykyvapaaottelussa kuitenkin tiedostettu fakta on se, että ellei yksilö erotu ottelijana suorastaan ilmiömäisenä harvinaisuutena kuuluen ennemminkin tasavertaiseen riviottelijoiden kastiin muiden joukossa, niin keinot saavuttaa kilpailuetua muihin ottelutilaisuuksia silmällä pitäen ovat manageri sekä se seikka, kuinka paljon paljaita pyllykuvia tunget Instagramiin.”

Otat osaa Invicta FC:n uuteen Phoenix Rising-turnaukseen. Kyseessä on hyvin poikkeuksellinen konsepti nykyvapaaottelussa. Sen ensiaskeleet Invictassa nähtiin tämän vuoden toukokuussa. Mitä ajatuksia konsepti herättää?
”Konsepti on erittäin houkutteleva ja sopii minulle erinomaisesti. Viehätyn sen tietynlaisesta old school -hengestä, turnausmuotoa kun tosiaan harvemmin kohtaa nykyvapaaottelussa. Tapahtumaa sanktioiva taho Kansas State Athletic Commission sallii ottelijan ottelevan yhden illan aikana korkeintaan 25 minuuttia, joten siitä syystä turnauksen kahden ensimmäisen karsivan kierroksen suunniteltu kesto on yksi 5 minuutin erä. Finaalin suunniteltu kesto on 3x5min.”

Osaatko nimetä tulevia kilpakumppaneitasi ja keitä pidät kovimpina haasteina?

”En tiedä yhtäkään kilpasisarta julkistettaneen.” Uutisen julkaisuhetkellä lista kaikista ottelijoista on julkaistu. Listan löydät alta:

Cheri Muraski (6-2)
Daiana Torquato (9-3)
DeAnna Bennett (10-5-1)
Liz Tracy (5-3)
Maiju Suotama (8-4)
Marilia Santos (10-3)
Milana Dudieva (12-8)
Miranda Maverick (5-2)

Lista on kovatasoinen ja kahdeksikkoon mahtuu muun muassa kaksi UFC:ssa otellutta naista – DeAnna Bennett ja Milana Dudieva. Sen lisäksi moni muu on jo otellut Invictan riveissä useamman ottelun. Invictan oman tiedotteen löydät täältä.

Kuinka aiot saavuttaa  oman painoluokkasi (kärpässarja) mestaruuden?

En mieti tällaisia asioita, etenen mielummin yksi askel kerrallaan.”

Mitä vaaditaan tuollaisessa turnauksessa menestymiseen?
”Fyysisen suorituskyvyn lisäksi tulee myös virittyneisyyden tilan olla kohdillaan. Mielestäni paras tapa lähestyä turnausta on yksi ottelu kerrallaan.”

Ottelut käydään jo alle kuukauden kuluttua, mikä on tämänhetkinen kuntosi?

”Olen lajissa mukana ennen kaikkea rakkaudesta harjoitteluun, todellinen kivijalka rakennetaan tekemällä järkevää harjoittelua päivästä toiseen. Sen hohdottoman arkisen puurtamisen antia arvostan eniten, kaikki kilpailutoiminta on hienoa bonusta tähän päälle. Harjoittelen järjestelmällisesti ympäri vuoden säilyen valmiina tarttumaan ottelutilaisuuksiin lyhyelläkin varoitusajalla.”

Millainen Vuorimuori Invictan häkkiin astuu?
”Positiivinen ja päättäväinen, tietyllä tapaa myös vapautunut ja hyvin pieniäkin asioita tässä matkassa arvostava. Lajia tuskin kukaan pystyy eläkeikään asti harjoittamaan, juuri siksi pyrin päivittäin arvostamaan kaikkia elämysmatkaani liittyviä seikkoja, myös niitä ensikatselmalta negatiivisiksi miellettyjä.”

Edellisen kerran Suotama otteli viime syyskuussa Carelia Fightissa. Silloin tuloksena oli yllätystappio Lucrezia Rialle, joka on sittemmin otellut Dana White’s Contender Seriesissa noin viikko sitten voitokkaasti.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Tommi Joutjärvi

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …