Karjalasta kajahtaa Carelia Fight XV – Tunnelmia Saimaan rannalta

Carelia Fightit ovat perinteisesti käynnistäneet kotimaisen vapaaottelun syyskauden, mutta tällä kertaa edellisen viikonlopun CAGE 48 sai kunnian avata kauden edeltävänä viikonloppuna. Carelia Fight järjestetään vain kerran vuodessa ja tapahtuma onkin aina kerännyt paljon vapaaottelukansaa saman katon alle. Tällä kertaa tapahtumapaikkana sai toimia Saimaa Gardens hotelli- ja lomakeskuksen yhteydessä toimiva Saimaa Arena.

Toiminta käynnistyi jo hyvissä ajoin aamupäivällä Suomi MMA Cupin amatööriotteluilla, joita oli kortille kasattu lähes 40 kappaletta. Iltatapahtuman kortille oli kasattu yhteensä seitsemän amatöörisäännöillä käytävää ottelua, sekä alun perin viisi ammattilaisottelua. Mikko Ahmalan vastustaja Anatoly Makarkin ei ikinä saapunut punnitustilaisuuteen, eikä miehen liikkeistä toistaiseksi ole tietoa. Tapahtumassa kuultiin myös iloisia uutisia, kun Imatran oma tyttö, Maiju ”Mountain Mama” Suotama julkisti usean ottelun sopimuksen Invicta FC-promootioon. Virkailijan korviin kantautui tieto, että ensimmäinen ottelukin olisi jo sovittuna, mutta siitä ei vielä valunut tarkempaa faktaa.

Otteluiden tulokset, sekä ammattilaisotteluiden tulokset analyyseineen alta reaaliajassa.

 

AMATÖÖRIT

83,9kg Romeo Thanveera MMA Imatra vs Ergo Reinvald , ESTONIA

Voittaja: Romeo Thanveera, 1. erä 1:08, TKO.

58,0kg Inka Räty MMA Lappeentanta  vs Aino Kartela Combat Society

Voittaja: Inka Räty, kaikin tuomariäänin.

 

+93 Kasper Virtanen Combat Society vs Dmitriy Rogozin Gladiators Team Vyborg, RUSSIA

Voittaja: Dmitry Rogozin, 1. erä 0:37 KO.

 

77.1 Tony Kiander MMA Imatra, FINLAND vs Sergei Strinža Tokon, ESTONIA

Voittaja: Tony Kiander, kaikin tuomariäänin.

 

83,9kg Antti Toiviainen MMA Imatra vs Matias Virta FFG Turku

Voittaja: Antti Toiviainen, 3. erä 2:03, TKO.

70,3kg Omar Tugarev MMA Lappeentanta vs Matias Huotari GB Gym

Voittaja: Matias Huotari, kaikin tuomariäänin.

 

65,8kg Miro Honkanen MMA Imatra vs Tommi Alatalo MMA Utti, FINLAND

Voittaja: Miro Honkanen, tuomareiden hajaäänituomiolla.

 

AMMATTILAISET:

65,8kg Jani Hägg Barreto Lahti/Team East Front vs Denis Ignatiev, Gladiators Team Vyborg, RUSSIA

Hägg aloittaa väkevästi ja osuu pari nopeaa etukäden jabia. Ignatiev lähtee kuitenkin kauhomaan ja ristiinlyöntitilanteessa osuu lujaa Häggiä. Lahtelainen horjahtaa ja pakittaa kompuroiden häkkiä vasten. Hägg vetää kilppariin ja Ignatiev takoo kovia pommeja lahtelaisen taka-akseliin. Lyhyen iskemisen jälkeen tuomari on nähnyt tarpeeksi ja keskeyttää ottelun ensimmäisessä erässä.

Voittaja: Denis Ignatiev, 1. erä 1:11, TKO.

 

73,0kg Niko Skonbäck GB Gym/Primus Fight Team vs Yuru Bendik, Cever ,RUSSIA

Bendik aloittaa iskemisen ja osuu ulottuvana heti alkuun lyöntisarjalla. Skonbäck ottaa kuitenkin keskustan haltuun. Bendik lähtee hakemaan alasvientiä, mutta Skonbäck kääntää itsensä alta pois ja päätyy päälle sivupositioon. Tilanne ei kuitenkaan kestä kauaa ja ottelu jatkuu pystyssä. Hetken mattotaistelun jälkeen, Bendik osuu Skonbäckiä kyynärpäällä päälaelle, johon tulee voimakkaasti vuotava haava. Ottelu saa kuitenkin jatkua.

Skonbäckin haava vuotaa todella voimakkaasti, mutta hän aloittaa erän todella vahvasti. Skonbäck saa kovassa myllytyksessä useita osumia perille ja venäläisen jalat eivät tahdo kantaa. Skonbäck saa venäläisen lyötyä maahan ja pääsee päälle. Tämä ei kuitenkaan vielä tuo ratkaisua, vaan ottelua jatketaan pystyssä. Skonbäck saa jälleen lyötyä vastustajansa maahan ja tällä kertaa lyöntejä satelee niin paljon, että kehätuomarin on pakko puuttua peliin.

Voittaja: Niko Skonbäck, 2. erä 4:16, TKO.

 

70,3kg Aleksi Savolainen MMA Imatra/ Loop Martial Arts vs Aman Abdraiymov, RUSSIA

Savolainen aloittaa lyömällä, mutta Abdraiymov vastaa alapotkulla. Kamppailussa on vauhtia heti alkusekunneilta ja lähtien ja iskuja vaihdetaan puolin ja toisin aktiivisesti. Savolainen saa pienen haavan otsaansa. Kahden minuutin kohdalla Abdraiymov osuu ristiinlyöntitilanteessa ja Savolaisen polvet notkahtavat. Venäläinen käyttää heti tilanteen hyväkseen ja hyökkää Savolaisen päälle. Abdraiymov ehtii osua muutamia kertoja, ennen kuin kehätuomari tulee väliin ja keskeyttää ottelun.

Voittaja: Aman Abdraiymov, 1. erä 2:16, TKO.

 

75,0kg Jani Salmi GB Gym/Primus Fight  vs Zhyldyzbek Uraimov Ihlas Fight Team, RUSSIA

Illan pääottelussa GB Gymin Jani Salmi kohtasi Ihlas Fight Teamin Uraimov Ihlasin. Salmi vie ottelun heti mattoon ja aloittaa myllytyksen. Salmi vaihtelee aktiivisesti positiota ja iskee lujia kyynärpääosumia vastustajaansa. Uraimov ei kykene tekemään mitään, eikä Salmi anna periksi. Hetken moukaroinnin jälkeen kehätuomarin on pakko keskeyttää ottelu.

Voittaja: Jani Salmi, 1. erä 1:36, TKO.

 

Teksti: Tuomas Piispanen

Kuva: Carelia Fight

Virkailija Tuomas Piispanen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …