Maiju Suotama taistelemaan Amerikan mantereelle

Maiju Suotama (8-4-0) solmi merkittävän sopimuksen amerikkalaisen vapaaotteluorganisaatio InvictaFC:n kanssa.

Maiju Suotama
Maiju Suotama sai uransa toistaiseksi parhaimman sopimuksen allekirjoitettua. Kuva: Teemu Siikarla.

Reilu viikko sitten kiistanalaisen tappion Shanna Youngille InvictaFC Phoenix Series 2 -illassa kärsinyt Maiju Suotama on solminut useamman ottelun mittaisen sopimuksen InvictaFC:n kanssa.

Vielä toistaiseksi Vuorimuori ei saa paljastaa tulevaa otteluiltaa tai vastustajaansa, mutta tämäkään seikka ei vie näiltä ilouutisilta mitään pois. Suomalaisella vapaaottelukansalla on toden teolla aiheitta iloon, kun jo pitkään kunnollista sopimusta vailla ollut 33-vuotias sai nyt vihdoin kiinnityksen huippuorganisaatioon. Tässä vaiheessa voidaan todeta, että managerin vaihto on ehdottomasti ollut Suotaman urakehityksen kannalta varsin hyvä ratkaisu.

Virastomestari Nurmisen veikkaus on, että seuraavan kerran ympäri vuoden kovaa harjoitteleva Suotama nähdään tositoimissa marraskuun 1. päivä, jolloin Kansas Cityssä otellaan InvictaFC 38 -ilta. Illan pääotteluun on kiinnitetty Vanessa Porto vs Karina Rodríguez. Muita ottelupareja ei vielä toistaiseksi ole julkistettu.

Mikäli tuo aikataulu pitäisi paikkansa, olisi suomalaisella hyvin aikaa valmistautua seuraavaan otteluunsa. Kyseenalaisessa tappiossaan Suotama dominoi lähes koko ottelun ajan vastustajaansa väkivahvalla painiosaamisellaan, mutta ottelu kesti vain yhden erän turnausmuotoisesta konseptista johtuen. Uskallan väittää, että kolmea erää ei kovin moni Suotaman painimankelissa kestä, vaan Tuoni noutaa omansa syvistä vesistä eräkellon soittaessa armollista sointuaan viimeistään kolmannen erän päätteeksi.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …