Makwan Amirkhanin seuraava vastustaja on selvillä!

Makwan Amirkhanin seuraava vastus on nyt selvillä vaikkei  UFC sitä vielä olekaan julkistanut.

Makwan Amirkhanin
Makwan Amirkhanin väkivahvaa painiosaamista tarvitaan jälleen, kun valot syttyvät Madison Square Gardenissa UFC 244 -illassa marraskuussa. Kuva: Jani Mesikämmen

Useat luotettavat lähteet ovat tänään uutisoineet, että Makwan Amirkhanin (15-3-0) seuraava koitos on UFC:n höyhensarjan haastajalistan sijalla 12 oleva Shane Burgos (12-1-0).

Kuten uutisoimme aiemmin, Amirkhani ottelee seuraavan kerran marraskuun 2. päivä New Yorkissa, legendaarisessa urheilupyhätössä, Madison Square Gardenissa. Kyseessä on todella kovan luokan UFC-ilta, jossa muissa otteluissa nähdään muun muassa Nate Diaz vs Jorge Masvidal, Kelvin Gastelum vs Darren Till ja Corey Anderson vs Johnny Walker.

Helppoa ottelua ei Amirkhanilla luonnollisestikaan ole luvassa tässä vaiheessa uraa, sillä edellisen kerran toukokuussa otellessaan Shane Burgos voitti hajaäänituomiolla kovissa liemissä keitetyn Cub Swansonin. Amirkhanilla ei vielä toistaiseksi yhtä kovaa nimeä ole voitettujen listallaan, mutta hän otteleekin nyt ensimmäistä kertaa sijoitettua ottelijaa vastaan.

Molemmat ottelijat ovat tehneet UFC:ssa kovaa jälkeä, sillä molemmilla heistä on tilastoissaan viisi voittoa ja vain yksi tappio. Burgos on Amirkhania kaksi vuotta nuorempi (28), kaksi senttiä pidempi (180cm) sekä hänellä on kolmen ja puolen tuuman ulottuvuusetu. Suomalaisottelijan vahvuudet ovat kaikille selvät, Amirkhani on tappavan tehokas painissa ja äärimmäisen vaarallinen matossa.

Burgos puolestaan on melko monipuolinen moderni vapaaottelija, joka on myös hyvin lopetushakuinen. Tästä todisteena toimikoon vaikka viime vuoden marraskuussa otettu ensimmäisen erän voitto Kurt Holobaugh’sta suoralla käsilukolla.

Loistavassa vireessä olevat nuoret ottelijat tarjoilevat varmuudella kamppailukansan iloksi todella tasokasta vapaaottelua, jossa ainakin tilastojen valossa melko suurella todennäköisyydellä tullaan näkemään vauhtia, vaarallisia tilanteita ja lopetusvoitto.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …