Patrik Pietilä aikoo antaa näytöt pidempään Bellator-sopimukseen

Kampauksensa uusinut Patrik Pietilä Bellator MMA -debyytistään: ”näyttävä voitto alla, niin päästään neuvottelemaan lisää.”

Patrik Pietilä
Patrik Pietilä vaihtoi kampausta. Kuva: Teemu Siikarla.

Kuten Kamppailuvirasto aiemmin kertoi, debytoi Lahden Patrik Pietilä Bellator MMA:n riveissä ja ottelee 27. syyskuuta Dublinin Bellator 227 -tapahtumassa.

Bellator MMA on varsin neitseellinen maaperä suomalaisittain. Ainoastaan Marcus Vänttinen on kertaalleen otellut kyseisessä promootiossa ja tästäkin on aikaa jo seitsämän vuotta. Bellatorin aloitti viime vuonna voimakkaan levittäytymisen Eurooppaan, siitä lähtien onkin spekuloitu kuka suomalaisita pääsisi kokeilemaan näitä kehiä. Patrik Pietilä raivaa nyt tietä.

Kamppailuvirasto lähetti asiamiehen Lahden karuille kaduille esittämään suuresta tukasta ja leveästä hymystä tunnetulle lahtelaiselle viisi virallisen analyyttistä kysymystä.

Miten näin hieno mahdollisuus avautui ja onko kyseessä kenties pitkäkin sopimus?
”Olli Hartikainen oli yhteydessä siihen suuntaan sen jälkeen, kun voitin David Bielkhedenin. Sieltä tuli tarjous, kun Gavin Hughes loukkaantui ja tartuimme siihen. Sopimus on vain tätä ottelua koskeva, mutta tästä näyttävä voitto alle, niin päästään neuvottelemaan lisää.”

Mitkä ovat mietteesi tulevasta vastustajastaso Ryan Roddystä?
”Voitettavissa. Kaveri on ollut todella pitkään sivussa, joten on vaikeaa sanoa mitään. Teknisesti hän näyttää matseissa hyvältä ja vaaralliselta, mutta kukapa ei näyttäisi tuolla tasolla.”

Valmistautumisaikasi jää lyhyehköksi, haittaako se?
”Jumppaan koko ajan, joten kunto on aina hyvä niin kuin nähtiin Bielkhedeniä vastaan. Nyt sentään on yhteensä viisi viikkoa aikaa ja se on jo reilusti.”

Viime ottelussa otit makean voiton ruotsalaislegendasta, poikiko tämä muita ottelutarjouksia?
”Kiinnostusta tuli, mutta ei saatu mitään konkreettistä ennen tätä, joten tähän tilaisuuteen tartuttiin.”

Olet käynyt parturissa. Mitkä asiat johtivat ikonisesta leijonanharjasta luopumiseen?
”Jumppakamut on kritisoituneet sitä jo pitkään, kun niilä on paineissa aina suu täynnä mun hiuksia. Sitten se on aina jossain välissä jumissa paineissa ja silmillä sun muuta, niin ja tietysti se, että sen joutuu aina letittämään ennen matsia. Nyt senkin tekemisen miettiminen jää pois. Varsinkin kun käy ulkomailla ottelemassa, se tuo turhaa stressiä otteluviikolle.”

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …