Mikael Silander pääsee vihdoin takaisin M-1 -kehään

Mikael Silander ei jää laakereilleen makaamaan komean Cage-voiton jälkeen, vaan palaa kansainvälisen työantajansa M-1 Globalin riveihin Kazakstanissa.

Mikael Silander M-1
Uusi mahdollisuus: Mikael Silander palaa nopeasti töihin Cage-voiton jälkeen. Kuva: Teemu Siikarla.

Suomalaisen vapaaottelutaivaan kiintotähti Mikael Silander paljasti ottelevansa 19. lokakuuta M-1 Challange 105 -tapahtumassa. Kazakstanin pääkaupungissa Nur-Sultanissa käytävässä koitoksessa vastaan asettuu paikallinen lupaus Asu Almabaev (10-2-0).

Silander nähtiin viimeksi M-1 -kehässä viime vuoden marraskuussa, jolloin hän hävisi niukasti tuomaripäätöksellä kärpässarjan titteliottelun hallitsevalle mestarille Aleksandr Doskalchukille. Tänä vuonna M-1 -tapahtumia on nähty totuttua verkkaisempaan tahtiin ja Silanderkin oli ilman ottelua aina syyskuun alun Cage 48 -iltamaan saakka. Kamppailuvirasto otti yhteyttä espoolaiseen ja esitti viisi virallisen analyyttistä kysymystä.

M-1 on pitänyt verkkaista tahtia ilmeisesti rahoitusongelmista johtuen, nyt ilmeisesti organisaatiolla on valoa tunnelin päässä. Nähdäänkö sinuakin jatkossa tiuhempaan tahtiin kehissä?
”En ota kantaa M-1 mahdollisista ongelmista, koska en tiedä, mistä ne johtuvat. Sen verran ne vaikuttivat omaan toimintaan, että otteluiden saaminen tuntui olevan hankalampaa. Tälle vuodelle oli kesäkuulle ja elokuulle suunniteltu ottelut M-1 -illoissa, mutta ne peruuntuivat erinäisistä syistä. Tavoite on päästä ottelemaan 3–4 kertaa vuodessa ja tarvittaessa useammin mikäli kaikki menee hyvin.”

Otit syyskuussa vakuuttavan voiton Cagessa. Selvisitkö ehjin nahoin ja pääsitkö nopeasti takaisin treenin pariin?
”Cage-ottelusta eikä valmistautumisesta siihen jäänyt vaivoja. Harjoittelu jatkui heti seuraavalla viikolla, kun oli jo tiedossa tämä tuleva ottelu.”

Olet tänä vuonna päässyt kulmaushommissa muihin huippuproomotioihin, kuten Bellator ja One Championship. Millaisia kokemuksia nämä ovat olleet?
”Ottelutapahtumat eivät sinänsä muutu, vaikka olisi kyse isommasta organisaatiosta. Esimerkiksi Cage ja Ruotsissa Superior Challenge järjestävät yhtä tyylikkäästi kaiken mitä viikko pitää sisällään. Suurin ero tulee yleisömääristä tapahtumapaikalla. Esimerkiksi Bellatorissa ja Onen illoissa tunnelma oli huikea, katsomo piti kovaa meteliä ja kannusti kovalla kädellä ottelijoita.”

Ottelet seuraavaksi Kazakstanissa. Siellä ei ole tainnut aikaisemmin suomalaisia käydä ottelemassa, mitkä fiilikset matkakohteesta?
”Ainakin sen pitäisi olla melko hieno kaupunki, mihin ollaan menossa. Painin MM-kisat järjestettiin juuri siellä Nur-Sultanissa. Matkakohde ei anna oikeastaan muuta lisäarvoa kuin yhden merkinnän vihkoon, monessako maassa on käyty kääntymässä.”

Loppuun klassikoiden klassikko: Mitä tiedät vastustajasta ja miten ottelun voitat?
”Vastustajalla pitäisi olla vahva painitausta, vielä en ole kerennyt tutkailemaan tekemisiä enempää. Tässä on kohta kymmenen vuotta ammattilaisena yritetty voittaa otteluita omilla vahvuuksilla, eiköhän samoilla mennä. Katsotaan, jos kaverilta löytyy joku heikkous, niin sitä voi yrittää käyttää, mutta tällä tasolla niitä ei kauheasti ole.”

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …