Total Fight Night: Kahden MM-ottelun historiallinen ilta

Lahden Sibeliustalolla isketään lauantaina mielenkiintoinen ja kovatasoinen thainyrkkeilyn ja vapaaottelun yhteisilta Total Fight Night IV.

Total Fight Night
Tessa Kakkonen pääsee MM-haastajaksi Total Fight Night -tapahtuman tähtenä. Kuva: Total Fight Night.

Kortille on saatu todella monta kiinnostavaa otteluparia. Kahden ISKA-liiton MM-ottelun lisäksi luvassa on muun muassa odotettu Pok Jääskeläisen ja Kristoffer Björkskogin uusintaottelu, Tuomas Simolan debyytti ammattilaisvapaaottelussa sekä Mikko Ahmalan kauan odotettu paluu. Tapahtuman järjestelyt ovat edenneet hyvin.

”Lippuja on mennyt ennakkoon hyvin ja menee koko ajan lisää. Mutta on syytä mennäkin, koska kortti ei todellakaan ollut halpa saada aikaan, eikä Sibeliustalo ole sekään ihan ilmainen. Nyt näyttää kuitenkin hyvältä: hommat ovat aikataulussa ja ottelijat lentoineen on varmistettu”, promoottori Hannu Vappula kertoo.

Tapahtuma on jopa historiallinen, sillä koskaan aiemmin Suomessa ei ole missään lajissa oteltu kahdesta ammattilaisten MM-tittelistä samana iltana. Ottelut sanktioiva ISKA-liitto on Suomessa hieman tuntemattomampi, mutta maailmanlaajuisesti se on yksi arvostetuimmista ammattilaisliitoista niin thainyrkkeilyssä kuin potkunyrkkeilyssäkin. ISKA sanktioi muun muassa Glory-organisaation ottelut. Hallitsevia ISKA:n maailmanmestareita ovat esimerkiksi Giorgio Petrosyan ja Jerome LeBanner.

Lahdessa ISKA:n thainyrkkeilyn MM-vöistä iskevät Tessa Kakkonen ja Anna Rantanen, molemmat tuoreita thainyrkkeilyn amatöörien maailmanmestareita. Kakkonen haastaa alle 50,5-kiloisten tittelistä hallitsevan mestarin, skotti Amy Pirnien, joka on pitänyt vyötä hallussaan vuodesta 2017. Anna Rantanen puolestaan kohtaa avoimesta alle 70 kilon tittelistä venäläisen amatöörien maailman- ja euroopanmestarin Anna Tarasovan.

”Mahdollisuus titteliotteluihin tuli ulkomaan kontaktiemme ansioista, kun saimme yhteyden ISKA:n ruotsalaiseen supervisoriin Malik Bahiin. Hän tulee valvomaan otteluita liiton puolesta. ISKA on maailmalla ja etenkin Jenkeissä iso toimija. Jos mestaruudet saadaan lauantaina Suomeen, se tietää Tessalle ja Annalle ulkomailla sellaisia matseja, joista jää jo jotain säästöönkin. Malik tulee muutenkin katsastamaan tilannetta Suomessa ja tämä on iso mahdollisuus niin thainyrkkeilylle kuin K1-puolellekin nostaa skeneä ylöspäin”, Vappula taustoittaa.

Thainyrkkeilyn huippukohtaamisten lisäksi Lahdessa nähdään vapaaottelua: luvassa on kolme kamppailua amatöörisäännöin ja kaksi ammattilaisottelua. Vaikka ammattilaisotteluita ei ole paljon, ne ovat sitäkin mielenkiintoisempia: Mikko Ahmala palaa puolentoista vuoden ottelutauolta ja Lahden oma poika Tuomas Simola tekee ammattilaisdebyyttinsä. Molempien vastustajat tulevat Venäjältä.

”Ahmalalla on ollut tosi huono tuuri. On ollut pitkä tauko ja ottelutilaisuuksia peruuntunut nytkin, kun hän on päässyt kuntoon, joten päätettiin, että hommataan hänelle matsi vaikka väkisin. Ja Tuomas Simolan debyyttiä on tietenkin odotettu jo vuosia. Mieshän provosoi ihan tahallaan, mutta laittaa kyllä itsensä likoon. Nyt nähdään, onko puheille katetta”, Vappula kertoo.

Lahden Sibeliustalolla nähdään lauantaina yhteensä 11 kamppailua, joista viisi vapaaottelua ja kuusi thainyrkkeilyä. Ovet aukeavat klo 17.00 ja ottelut alkavat klo 18.00.

Teksti: Antti Sariola
Kuva: Total Fight Night

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …