Total Fight Night IV – Tunnelmia Lahest

Vilkkaan kamppailuviikonlopun kotimaisesta tarjonnasta vastasi Lahdessa Sibeliustalolla käyty, järjestyksessään neljäs Total Fight Night-tapahtuma. Tapahtumasta löytyi ohjelmaa moneen lähtöön yhteensä yhdentoista kamppailun verran. Korttille oli ladattu viisi vapaaottelumatsia, joista kaksi ammattilaissäännöin. Lisäksi kortilta löytyi kuusi thainyrkkeilymatsia, joista kahdella oli MM-tittelistatus.

Molemmissa tittelikamppailuissa kotimaista väriä edusti lahtelaiskamppailija. Ensimmäisessä Anna Rantalainen sai vastaansa venäläisen Anna Tarasovan ja toisessa Tessa Kakkosta vastaan iski skotti Amy Pirnie. Illan yhtenä kohokohtana oli niin ikään lahtelaisen rääväsuun, Tuomas Simolan ammattilaisvapaaotteludebyytti venäläistä Mikhail Kulikovia vastaan. Simola on tullut tunnetuksi värikkäistä kannanotoistaan ja uhoamisestaan sosiaalisessa mediassa. Nähtiinpä herra Gladiaattoreiden viimeisimmällä kaudella esittelemässä osaamistaan. Simola tiedetään erittäin kovatasoisesta matto-osaamisestaan, ottelussa voinemme odottaa Tuomakselta mattopainoitteista lähestymistä.

Otteluiden tuloksia tapahtumia päivitellään tuttuun tapaan alle reaaliajassa.

 

MMA -70,3kg Pyry Lyytikkä, Barreto Lahti  vs. Joonas Toivola, Sisu Gym Järvenpää

Toivola on aloittaa ensimmäisen erän väkevästi ja Lyytikkä on vastaantulija. Erän lopussa Toivola pääsee hakemaan hyvännäköistä kuristusta, mutta kello ehtii keskeyttää erän ennen ratkaisua. Toisessa erässä Lyytikkä pääsee paremmin otteluun sisään ja alkaa saada iskuja perille. Lyytikän toimesta nähdään ottelun ensimmäinen alasvienti toisen erän puolivälissä. Lyytikkä on vie onnistuneen alasviennin ja siitä seuranneen myllytyksen ansiosta toisen erän nimiinsä. Kolmanteen erään lähtiessä pisteet ovat tasan. Molemmat hakevat vimmatusti ratkaisua. Molemmat saavat onnistuneita osumia ja erä on kokonaisuutena pystyssä tasainen. Lyytikkä saa vielä erän loppuun alasviennin, joka voi olla tuloksen kannalta ratkaiseva.

Voittaja: Pyry Lyytikkä, kaikin tuomariäänin.

 

Muay Thai, -51kg Sanni Nurminen, Lahti Thai Boxing Club vs. Julia Ilkevich, Belarus

Ilkevich on ensimmäisessä erässä ehkä hienoisesti niskan päällä. Nurminen pääsee kuitenkin toisessa erässä hienosti mukaan otteluun ja saa heti erän alkuun hyvän sarjan perille. Myös alapotkut tekevät selkeästi tuhoaan, koska valkovenäläisen liike hidastuu huomattavasti ensimmäiseen erään verrattuna. Nurminen aloittaa viimeisen myös viimeisen erän hienosti ja on selvästi askeleen tai pari Ilkevichia edellä. Suojaus on kohdillaan vasta vastaiskut löytävät perille. Hieman tahmean ensimmäisen erän jälkeen, Nurminen ottaa kuitenkin selkeän voiton.

Voittaja: Sanni Nurminen tuomariäänin 3-0.

 

MMA, -65,8kg Eppu Riihelä, Barreto Lahti vs. Maqsudjon Qodirov, Russia

Riihelä hyökkää heti alas ja kampittaa Qidirovin mattoon. Riihelä päätyy backmountiin ja lähtee hakemaan kuristusta, mutta suoritus ei onnistu. Osumia kuitenkin menee perille ja Riihelä vie suvereenisti ensimmäisen erän. Toiseen erään Riihelä lähtee voittajan elkein ja vie heti erän alkuun ottelun jälleen mattoon. Lyhyen mattokamppailun jälkeen Riihelä kaivaan Qodirovin kaulan esiin ja lähtee hakemaan takakuristusta. Ote pitää ja kiristyy, Riihelälle komea kuristusvoitto toisessa erässä.

Voittaja: Eppu Riihelä, 2. erä 1:31, takakuristuksella.

 

Muay Thai, -81kg Toni Ojanen, Lahti Thai Boxing Club vs. Tomi Koskela, RNC Sport Club

Ojanen aloittaa erän väkevästi. Minuutin kohdilla perille menevä takakäden lyönti tekee pahaa Koskelan rytmille. Potkuja satelee vartaloon ja Koskela on ensimmäisessä erässä altavastaajana. Toiseen erään Koskela laittaa uuden vaihteen silmään, eikä lähde peruuttelemaan. Toinen erä on ensimmäistä selkeästi tasaisempi ja saattaa mennä jopa Koskelalle. Kolmas erä on jälleen tasainen. Molemmat ottelijat alkavat väsähtää ja liikkeet hidastua. Koskela on erässä aktiivisempi, mutta Ojanen taas osuu vastahyökkäyksillä kovankin näköisesti.

Voittaja: Tomi Koskela, tuomariäänin 2-1.

 

TAUKO

MMA, -70,3kg Kevin Nieminen, Loop Martial Arts vs. Georgi Kekelidze, Estonia

Nieminen ottaa kehän keskustan haltuunsa, mutta ei tee juurikaan ratkaisuja. Ottelijat tutkivat toisiaan ja ensimmäinen kunnollinen osuma tulee vasta kahden minuutin kohdilla virolaisen toimesta. Niemisessä on dominoivampi asenne, mutta Kekelidze taas saa osumat perille. Vaikea erä tuomita. Toiseen erään Nieminen lähtee selvästi ratkaisuhakuisemmin. Kova vartalopotku löytää osoitteeseen ja lyönnitkin osuvat paremmin kohdilleen. Erän lopulla Kekelidze pääsee hieman paremmin peliin mukaan ja hallitsee erän viimeistä kolmannesta. Kolmannessa erässä nähdään ottelun ensimmäinen alasvienti ja mattokamppailu. Kekelidze saa Niemisen pään kainaloonsa, mutta ei saa kuristettua lopetusta. Nieminen päätyy guardiin ja saa pari lyöntiä perille. Puntit ovat melko tasan kolmannessakin erässä, Nieminen hallitsee pystyosuutta, mutta toisaalta Kekelidze on hyvin lähellä kuristusvoittoa.

Voittaja: Georgi Kekelidze, kaikin tuomariäänin.

 

Muay Thai -67kg Pok Biil, Combat Academy of Finland vs. Kristoffer Björkskog, HTBC

Biil aloittaa ensimmäisen erän väkevästi ja saa heti alkuun usemman osuman perille. Björkskog joutuu hieman pakittelemaan. Biil sitoo taitavasti ja nostaa polvipotkuja vastustajan rintakehään. Toisessa erässä Biil jatkaa siitä, mihin jäi. Polvia satelee Björkskogin rintaan ja kylkiin. Biil hallitsee käytännössä koko erää, eikä anna Björkskogille juurikaan mahdollisuuksia. Kolmas erä jatkaa samoilla linjoilla. Biil pitää Björkskogin suurimman osan erää sidonnassaan ja nostaa polvipotkuja vastustajan vartaloon. Biil toistaa myös toisessakin erässä tapahtuneen jalkapyyhkäisyn. Ottelun voittajasta ei ole epäselvyyttä.

Voittaja Pok Biil, tuomariäänin 3-0.

 

Muay Thai, -71kg Ossi Kokkoniemi, Lahti Thai Boxing Club vs. Evgeny Husnudinov, Russia

Lahtelainen aloittaa erän hienosti ja kulman ohjeet ovat kohdillaan. Husnudinov kestää kuitenkin osumat ja lähtee myllyttämään. Kokkoniemi ei kuitenkaan lähde mukaan, vaan pakittaa ja osuu vastalyönnit perille. Ensimmäinen erä on lopulta tasainen, mutta ehkä hienoisesti kotimaiseen kulmaan. Toisessa erässä Husnudinov pääsee lähtee kurinalaisemmin erään. Venäläinen on ehkä jonkin verran vahvempi ja on erän lopulla kohtalaisen lähellä jopa tyrmätä Kokkoniemen. Kolmanteen erään venäläinen lähtee vahvalla otteella, eikä päästä Kokkoniemeä lähelle. Husnudinov vaikuttaa välillä jopa hakevan tyrmäystä, sen verran vakuuttavaa ottelu hänen osaltaan on. Erän puolivälissä Kokkoniemi kuitenkin pääsee erään paremmin mukaan, eikä anna periksi. Ottelu on tasainen, josta kertoo myös lopputulos.

Voittaja: Tasapeli.

 

MMA, -80kg Tuomas Simola, Lahden Gentai vs. Mikhail Kulikov, Russia

Yksi illan odotetuimpia otteluita oli Tuomas Simolan ja Mikhail Kulikovin kohtaaminen. Kuten arvata saattoi, Simola vie ottelun heti mattoon. Liike ei toki ole kovin rehti, sillä Simola vinkuu ennen ottelua moneen otteeseen käsiä yhteen ennen erän alkua, mutta hyökkääkin suorilta Kulikovin jalkoihin. Lyhyen mattoväännön jälkeen Simola kierähtää Kulikovin selkään ja lähtee hakemaan takakuristusta. Ote pitää ja kiristyy, eikä Kulikovilla ole muuta mahdollisuutta, kun taputtaa itsensä ulos ottelusta.

Simolan käytös ottelun jälkeen on epäurheilijamaista, eikä missään nimessä sovi tapahtuman luonteeseen. Simola uhoaa vastustajalleen ja näyttelee käsimerkkejä. Tämän päälle Simola haukkuu yleisön heitellen kondomeja ja toivoen, ettei kukaan lisääntyisi. Ottelun jälkeinen show on turhaa, mutta toiminnalla Simola varmistaa, että hänet muistetaan vielä huomennakin. Jäämme siis odottamaan herran seuraavaa esiintymistä vapaaottelukehissä.

Voittaja: Tuomas Simola, 1. erä 1:15, takakuristuksella.

 

TAUKO

MM-titteliottelu:
Muay Thai, -70kg Anna Rantanen, Lahti Thai Boxing Club vs. Anna Tarasova, Russia

Illan toiseksi viimeisessä thainyrkkeilyottelussa oli panoksena ISKA-liiton 70,0kg MM-titteli. Tarasova on Rantasta huomattavasti lyhyempi ja onnistuu lyhyen ajan sisällä kahteen kertaan pyyhkäisemään jalat Rantasen alta. Rantanen ei oikein saa hyödynnettyä ulottuvuushyötyään, mutta vetää kuitenkin pidemmän korren sidontatilanteissa. Erä on tasainen, eikä virkailija osaa tuomita erää kumpaankaan kulmaan.

Tarasova pehmittää Rantasta alapotkuilla ja Rantanen vastaa nostamalla polvipotkuja Tarasovan vartaloon. Tarasova hyödyntää hyvin omat vahvuutensa ja pyrkii pysyttelemään melko lähellä. Rantanen ei tästä johtuen saa hyökkäyksiin voimaa. Erä menee ehkä hienoisesti venäläiskulmaukseen.

Kolmannessa erässä Rantanen alkaa saada onnistumisia ja johtaa osumissa erän puolivälissä. Rantanen sitoo hienosti ja nostaa polvet ylös. Tarasova alkaa väsyä ja se näkyy hidastuneena liikkeenä. Rantanen vie kolmannen erän helposti itselleen.

Rantanen aloittaa neljännen erän vahvasti ja osuu useamman vartalopotkun peräkkäin. Tarasova lähtee rynnimmällä hakemaan ratkaisuja, mutta tämä ei tuota tulosta. Rantanen on vastustajaansa jonkin verran parempi, mutta kokonaisuutena ottelu on ollut tasainen.

Rantanen lähtee viimeiseen erään tosissaan ja saa heti alkuun lyöntisarjan perille. Venäläinen yrittää jälleen rynnätä vastustajansa kimppuun, mutta Rantanen onnistuu pitämään hänet etäällä. Ryntäilyt eivät loppujen lopuksi juuri johda mihinkään ja Rantanen rokottaa vastaan aina tilaisuuden tullen.

Voittaja: Anna Rantanen, kaikin tuomariäänin. Kamppailuvirasto onnittelee Annaa MM-tittelin johdosta!

 

MMA , -82kg Mikko Ahmala, Loop Martial Arts vs. Maxim Mikhteev, Russia

Illan viimeisessä vapaaottelumatsissa pitkältä ottelutauolta paluun tehnyt Mikko Ahmala kohtasi venäläisen Maxin Mikhteevin. Ottelu käynnistyy vauhdikkaasti ja Ahmala nostaa heti korkean potkun Mikhteevin ohimoon. Toisella minuutilla Mikhteev ottaa alasviennin ja päätyy half guardiin. Ahmala kuitenkin pääsee ylös, mutta venäläinen toistaa alasviennin. Lyhyen pystypainin jälkeen, Mikhteev saa erän loppusekunneilla vielä kolmannen alasviennin.

Ahmala aloittaa väkevästi, mutta Mikhteev ottaa heti kiinni. Alasvienti ei kuitenkaan onnistu. Lyhyen pystykamppailun jälkeen, venäläinen kuitenkin onnistuu kampituksessaan. Mikhteev päätyy jälleen päälle half guardiin ja Ahmala on vaikeuksissa. Erän viimeisen minuutin Mikhteev viettää mountissa ja Ahmala joutuu selviytymään. Erä menee venäläläisen nimiin.

Ahmala aloittaa vahvasti pystyssä, mutta Mikhteev vie heti ottelun mattoon päätyen jälleen half guradiin. Mikthteev pyörähtää back mountin kautta mountiin ja Ahmala on jälleen vaikeassa paikassa. Mikhteev hallitsee matossa käytännössä koko erän, eikä Ahmala pääse ylös. Mikhteev vie viimeisen erän selkeästi nimiinsä.

Voittaja: Maxim Mikhteev, kaikin tuomariäänin.

 

MM-titteliottelu:
Muay Thai, -50,5kg Tessa Kakkonen, Lahti Thai Boxing Club vs. Amy Pirnie, Scotland

Illan viimeisessä ottelussa oli panoksena ISKA-liiton 50,5kg MM-vyö. Hallitseva mestari Pirnie saa heti ensimmäisistä hyökkäyksistä osumat perille. Kakkonen ei kuitenkaan lähde pakittamaan, vaan vastaa samalla mitalla. Pirnie on hieman ulottuvampi ja myös teknisestä vastustajaansa hiuksen hienosti edellä, mutta erä on todella tasainen. Virkailijan thainyrkkeily kokemus ei riitä kertomaan lukijoille erän voittajaa.

Toiseen erään Kakkonen lähtee kovalla sykkeellä. Pirnie joutuu turvautumaan sidontaan useampaan otteeseen estääkseen suomalaisen iskut. Pirnien alapotkut ovat kuitenkin myrkkyä Kakkoselle ja se alkaa näkyä suomalaisen liikkumisessa.

Pirnie pehmittää alapotkuilla samaa kohtaa ja Kakkosen liike alkaa olla vaivalloisen näköistä. Suomalainen joutuu turvautumaan sitomiseen ja ottelu näyttää välillä menevän painin puolelle. Erän puolivälissä Kakkonen saa horjutettua vastustajaansa useampaan kertaan ja taistelee sisukkaasti. Väsymys alkaa näkyä Pirnienkin liikkeissä.

Neljänteen erään lähdetään vauhdilla ja Kakkonen ottaa kehän hallintaansa. Pirnien kädet eivät enää tahdo pysyä ylhäällä ja osuma toisensa perään päätyy perille. Pirnie pystyy kuitenkin vastaamaan, eikä erän voittaja loppujen lopuksi olekaan niin selkeä.

Viimeisessä erässä on täysi meno päällä heti alusta asti, molemmat hakevat osumia. Päätkin kolahtavat yhteen ja Kakkonen saa verta vuotavan haavan otsaansa. Ottelu kuitenkin jatkuu. Verenvuoto haittaa jonkin verran suomalaisen näkökykyä. Viimeinen erä on vauhdikas ja molemmat hakevat pisteitä raivokkaasti. Pirnie on kuitenkin viimeisessä erässä asteen verran parempi.

Voittaja: Amy Pirnie. MM-titteli pysyy Skotlannissa, Kamppailuvirasto onnittelee!

 

Teksti: Tuomas Piispanen

Kuva: Total Fight Night

Virkailija Tuomas Piispanen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …