Virallinen lista: TOP 5 voittamattomat vapaaottelijat

Virallinen Lista on kiistämätön Totuus mistä tahansa kamppailulajeihin liittyvästä – tai liittymättömästä – asiasta, ilmiöstä tai henkilöjoukosta. Kansainvälisten asioiden tarkkailija Markus Lukkarinen listaa viisi kovinta voittamatonta vapaaottelijaa. 

AJ McKee
AJ McKee on Bellatorin suurimpia tulevaisuuden toivoja. Kuva: Bellator MMA.

Ani harva vapaaottelija säilyy urallaan voittamattomana. Ohuet hanskat tekevät ristiinlyömistilanteista osittain arpapeliä ja lajin arvaamaton luonne voi tuoda tappioita kaikista kovimmillekin kehäkarjuille. Maailmalla taistelee kuitenkin joukko eliittiottelijoita, jotka eivät ole maistaneet kertaakaan tappion karvasta kalkkia. Tässä heistä parhaat.

5. A.J. McKee
Ottelulista: 15-0-0
Organisaatio: Bellator

Koko ammattilaisuransa Bellator MMA:n leivissä kamppaillut A.J. McKee on poistunut häkistä 15 kertaa voittajana. 24-vuotias nuorukainen vasta lähestyy parhaita vuosiaan, mutta on jo nyt pelottavan kokonaisvaltainen ottelija. Höyhensarjalainen on kylvettänyt urallaan Georgi Karakhanyanin ja Pat Curranin kaltaisia entisiä mestareita. McKee harjaa Bellatorin höyhensarjan turnauksen nimiinsä ensi vuonna, sitten vuorossa ovat vielä isommat ottelut.

4. Paulo Costa
Ottelulista: 13-0-0
Organisaatio: UFC

Ricky Martinin ja kehonrakentajan rakkauslapselta näyttävä Paulo Costa on takonut urallaan 13 kamppailusta 12 keskeytysvoittoa. Ainoa täyteen aikaan mennyt matsi oli Yoel Romeroa vastaan. Costa on yksi maailman vaarallisimmista keskisarjan ottelijoista. 28-vuotiaan brasilialaisen lähitulevaisuudessa häämöttää UFC-mestaruusmatsi, mutta voitto on kaikkea muuta kuin selviö. Hänen tuleva vastustajansa löytyy nimittäin tältä samalta listalta.

3. Rickson Gracie
Ottelulista: 11-0-0
Organisaatio: Pride

Rickson Gracie eläköityi vapaaottelusta vuonna 2000. Brasilialaislegendan ottelulista on siinäkin mielessä täydellinen, että kaikki 11 voittoa tulivat ennen täyttä aikaa. Brassijutsuvelho löylytti kaikki vastustajansa matossa. Gracien saavutuksia himmentää ainoastaan se, että hän ei kohdannut urallaan absoluuttisesti kovimpia keskisarjan ottelijoita.

2. Israel Adesanya
Ottelulista 18-0-0
Organisaatio: UFC

Adesanya nousi UFC:n kirkkaimmalle huipulle viime viikonloppuna, kun hän iski keskisarjan mestariksi. Robert Whittaker on ollut viimeiset viisi vuotta maailman parhaita, ellei paras, keskisarjalainen, mutta Adesanyaa vastaan hänellä ei ollut mitään palaa. Adesanya on ainutlaatuinen lahjakkuus. Pitkäraajainen pystyottelija on kuin lihaksi tullut Tekken-hahmo.

Khabib Nurmagomedov on vapaaottelumaailman kukkulan kuningas. Kuva: Jani Mesikämmen

1. Khabib Nurmagomedov
Ottelulista: 28-0-0
Organisaatio: UFC

UFC:n kevytsarjan mestarin ottelulista on absurdi. Dagestanin puskutraktori ei ole hävinnyt urallaan käytännössä yhtään erää. Nurmagomedovin aggressiivisuus, väkevät alasviennit ja tukahduttava mattopaini imevät vastustajan energiat ja otteluhalut lyönti kerrallaan. Nurmagomedovin ura on jo nyt taianomainen. Voitto Tony Fergusonista tekisi siitä täydellisen.

Kunniamaininnat: Gregor Gillespie (13-0-0) on vapaaottelun paras kalastaja ja kevytsarjan eliittiä. Rafael Lovato Jr. (10-0-0) nosti itsensä Bellator-mestariksi kukistamalla Gegard Mousasin. Tatiana Suarez (8-0-0) on matkalla naisten korsisarjan huipulle.

Teksti: Markus Lukkarinen
Kuvat: Bellator MMA, Jani Mesikämmen

Virkailija Markus Lukkarinen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …