Lauri Suomela tähyää korkealle MM-kisojen ensikertalaisena

Oululaisen potkunyrkkeilyn suuri toivo Lauri Suomela nousee ensimmäistä kertaa aikuisten MM-kehään. Hän ei aio palata kotiin ilman jalometallituliaisia.

Lauri Suomela
Lauri Suomela debytoi kovin odotuksin aikuisten MM-kehässä. Kuva: Teemu Siikarla.

Kickboxing Team Oulun Lauri Suomela, 24, valmistautuu parhaillaan yhteen uransa kovimmista koitoksista, potkunyrkkeilyn maailmanmestaruuskilpailuihin. Kisat käydään Bosnia ja Hertsegovinan Sarajevossa 19.–26. lokakuuta. Kyseessä ovat nuorissa MM-hopeaa voittaneen Suomelan ensimmäiset aikuisten arvokisat.

Haaste on kova ja valmistautuminen on ollut sen mukaista.

”Kotisalin treenien lisäksi leireilin Valko-Venäjällä ja pari viikkoa sitten kävin Prahassa valmistavan Grand Prix -turnauksen, josta sain kolme matsia alle. Sieltä tuli vähän kolhujakin, mutta kisarutiini on nyt ainakin kunnossa”, Suomela taustoittaa valmistautumistaan.

Suomela ottelee K1-säännöin alle 67 kilon sarjassa, johon on ilmoittautunut 23 ottelijaa, joten sarjan finaaliin yltävät urheilijat joutuvat käymään neljä tai viisi ottelua. Joka toinen vuosi iskettäviä WAKO:n MM-kisoja arvostetaan laajalti ja mukana ovat lähes kaikki maailman amatöörihuiput sekä joukko huipputason ammattilaisia.

”Kovimmat vastustajat tulevat yleensä Itä-Euroopasta ja ainakin Ukrainalla ja Venäjällä on kovat kaverit tulossa. Moldovasta tulee King of Kingsin alle 65-kiloisten ammattilaisten maailmanmestari Stanislav Renita ja hänen kanssaan olisi mukava päästä kehään. Tavoitteena on tuoda Suomeen mitali, ja tietenkin mahdollisimman kirkas”, oululainen arvioi.

Tavoite on todella kova, sillä suomalaisten kuivaa kautta on kestänyt jo kuusi vuotta. Edellisen miesten MM-mitalin toi Suomeen Teppo Laine vuonna 2013. Toteutui mitalitavoite tai ei, Suomelalla on mielessään jo tulevaisuuden kuviotkin.

”MM-mitali tietysti auttaisi neuvotteluissa ammattilaispuolellakin. Ensi vuonna on tavoitteena otella ammattilaisena King of Kingsissä ja ehkä muuallakin. Loppu-ura mennään varmaan ammattilaismatsit edellä, mutta käyn siinä ohessa joitain amatööriturnauksiakin ihan ottelukokemuksen kasvattamiseksi”, Suomela kertoo.

Potkunyrkkeilyn K1-, Low Kick- ja Light Contact -sarjojen MM-kisoihin lähtee Suomesta yhteensä viiden ottelijan joukkue. Suomelan lisäksi mukana ovat Korede Lawrence (K1 -60 kg), Hanna-Riikka Hartikainen (Low Kick -56 kg), Essi Honkonen (K1 -56 kg) sekä Antti Rintanen (Light Contact -79 kg).

Teksti: Antti Sariola
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …