Jussi Halonen tekee paluun: ”Alkoi otteluhammasta kolottaa”

Tuhma-Jussi on täällä taas! Kamppailukansan kaipaama kotimaisen vapaaottelun väriläiskä Jussi Halonen tekee paluun vapaaottelun pariin vieraskehässä marraskuussa.

Jussi Halonen
Jussi Halonen palaa entistä ehompana. Kuva: Teemu Siikarla.

Suomalainen vapaaotteluyleisö saa pikkujoulukauteen mieluisan yllätyksen, sillä ammattilaiskehät jo kertaalleen taakseen jättänyt Jussi Halonen (7-6-0) palaa ottelemaan Venäjällä 15. marraskuuta. ”Tuhma-Jussi” kohtaa Pietarissa iskettävässä iltamassa Uzbekistanin Davrbek Isakovin (17-13-0).

”Aloin taas innostua lajista kesällä ja palailin salillekin, kun Allulla (Mäntykivi) ja Tuukalla (Repo) oli matsit tulossa. Siinä kun sparrailin, alkoi itsekin olemaan aika kovassa kunnossa. Sitten alkoi vähän otteluhammastakin kolottaa ja Paanasen Jukka järjesti mulle tämän ottelun”, Halonen kertoo.

Halosen uzbekkivastus on kerännyt tasaisesti niin voittoja kuin tappioitakin, mutta kaikki voittonsa Isakov on niittänyt ennen täyttä aikaa. Ottelun painorajaksi on sovittu 84 kiloa, aiemmin välisarjassa (-77 kiloa) otellut Halonen uskoo pääsevänsä ottelupainoon suuremmitta vaivoitta.

”Matsi lyötiin lukkoon jo viisi viikkoa sitten eli tässä saa melkein kymmenen viikkoa valmistautua”, Halonen taustoittaa.

Jussi Halonen nähtiin edellisen kerran tositoimissa alkuvuodesta 2017, jonka jälkeen helsinkiläinen luopui ammattilaisuran edistämisestä vähin äänin. Kovin odotuksin ammattilaiskehiin suunnannut nuorukainen ei suoriutunut itseään tyydyttävällä tavalla.

Nyt etäisyyttä tapahtuneeseen saatuaan Halonen myöntää henkisen kuorman käyneen liian suureksi, eikä hän osannut käsitellä paineita ja olosuhteita.

”Mä paloin niin loppuun silloin siihen touhuun, etten kattonu edes yhtään matsia varmaan pariin vuoteen. Nyt kun on erilainen elämäntilanne, eikä tarvitse stressata taloudellisista asioista, on vähän helpompi hengittää ja voi keskittyä olennaiseen. Mulla on niin kova pohja, että kerran päivässä treenaaminenkin näkyy riittävän varsin hyvin”, Halonen pohtii.

Uuteen yritykseen kotimaan kehien väriläiskänä mainetta niittänyt Tuhma-Jussi lähtee erä ja koitos kerrallaan, ilman suuria suunnitelmia tai paineita.

”Kävin kesällä katsomassa sen Ruotsin UFC-illan ja siellä iski siten lopullinen kipinä, että olisi se vaan hienoa vielä otella. Tarkoitus ei ole sen kummemmin mihinkään UFC:hen tai muualle tähdätä. Omaksi iloksi tähänkin lähdin, sponsoreita tai muitakaan ei ole ensimmäistäkään”, Jussi Halonen summaa.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …