Tommi Pulkkanen paini pronssille Roomassa

Lahden Tommi Pulkkanen paini upeasti pronssille no-gi jujutsun avoimissa euroopanmestaruuskisoissa.

Tommi Pulkkanen on paljon kisaava jujutsun mustavyö. Kuva: Tuomas Lehto.

Suomen ahkerimpiin bjj-kilpailijoihin lukeutuva Lahden ylpeys Tommi Pulkkanen niittä viikonloppuna menestystä no-gi -kisamuodon European Open -turnauksessa Roomassa. Ahkerasti kisannut lahtelainen suoraan paikan toiselle kierrokselle, sillä mustavöisten sarjoissa kilpailuiden kaaviot tehdään ranking-pisteiden pohjalta.

Ensimmäisenä vastaan asettunut brasilialaiskisaaja antoi kelpo vastuksen, mutta Pulkkanen onnistui vääntämään suoran nilkkalukon kohdilleen. Semifinaalissa Pulkkanen otteli tyylilleen uskollisesti ja uhkasi vastustajaa useilla eri lopetusyrityksillä. Ottelu oli tasainen ja edut olivat tällä kertaa Suomalaista vastaan. Lopputulemana oli kuitenkin pronssia.

”Nämä kilpailut olivat harjoituskilpailut tammikuun lopussa Lissabonissa oteltavia BJJ European Open -kisoja varten. Päällimmäinen tunne on luonnollisesti pettymys, mutta onhan pronssi mustavöiden sarjasta lopulta hyvä lopputulos”, Tommi Pulkkanen summasi.

Espanjassa asuva Santeri Lilius täydensi suomalaismenestystä ottelemalla myös pronssia mustavöisissä. Näiden lisäksi Suomeen tuli roppakaupalla muita mitalisijoituksia alemmista vyöluokista.

Teksti: Marko Oikarainen
Kuva: Tuomas Lehto

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …