Kamppailupromoottori Krp:n kansainväliselle jahtilistalle – myös SVOL asettanut sanktion

Fight Promotions Finlandin puuhamiehenä tunnettu Jan Salminen on lisätty  Eurooppalaiselle etsintäkuulutuslistalle.

Jan Salminen. Kuva: Krp

Krp kertoi keskiviikkona, että Salmista etsitään epäiltynä törkeistä vero-, kirjanpito- ja rahanpesurikoksista. Hänet lisätiin etsintäkuulutettujen listalle sen jälkeen, kun hän ei saapunut oikeuden kuultavaksi.

Itsekin thainyrkkeilijänä kunnostautunut Salminen järjesti Fight Promotions Finlandin promoottorina yhteensä yhdeksän kamppailutapahtumaa vuosina 2014-2017. Tapahtumissa oteltiin thai- ja potkunyrkkeilyn sekä vapaaottelun säännöin. Syksyllä 2016 Suomen Vapaaotteluliitto eväsi Fight Promotions Finlandilta oikeuden järjestää vapaaottelutapahtumia ja asetti heille 300 euron rikemaksun pannasta vapautumiseen. Sanktiot johtuivat Turussa järjestetyn Fight Promotion Showdown goes Ruissalo tapahtuman laiminlyönneistä. Tapahtumassa ei ollut tarvittavaa määrää liiton hyväksymiä tuomareita ja ottelulääkärin sijasta hoitovastuussa oli ensihoidon kenttätyössä pätevöitynyt palomies.

– Eihän se iso summa ole, mutta kyse on rahastuksesta. Ei ole suunnitelmissa maksaa, Salminen totesi tuolloin paikallislehti Aamusetille.

Poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä Salmisen olinpaikasta.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Krp

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …