West Coast Rumble tarjosi tylyt vieraat ja yhdet jäähyväiset

Sinisen kulman ottelijat voittivat kaikki ammattilaisottelut.

Ensimmäisen West Coast Rumblen venuena toimi Satakunnan ammattikorkeakoulun Agora-sali. Kuva: Matti Hirvonen.

Lauantaina otellun Porin West Coast Rumble vapaaottelutapahtuman ensimmäisessä ammattilaisottelussa kohtasivat MMA Seinäjokea edustava Markus Mäki-Ventelä ja Primus Fight Teamia edustava Niko Skonbäck. Sinisen kulman Skonbäck hallitsi pääasiassa pystyssä käytyä ottelua vahvoilla lyönneillä. Mäki-Ventelä tyytyi kiertämään häkin reunaa ja yrittämään alasvientejä, jotka Skonbäck kuitenkin puolusti. Toisessa erässä Mäki-Ventelä jäi alasvientiyrityksen jälkeen Skonbäckin alle ja tästä tilanteesta Skonbäck saikin taottua lyönneillä itselleen voiton teknisellä tyrmäyksellä.

Illan toisessa ammattilaisottelussa Porin oma Samuel Nordlund kohtasi venäläisen Magomedzagid Nabievin. Nabievin ilmoitettiin tulevan Pietarista, mutta hänestä huokui Kaukaasia. Sähäkästi myös pystyssä otellut Nabiev haki ottelun nopeasti iholle eikä sinne päästyään enää antanut tuumaakaan ylimääräistä tilaa Nordlundille. Lopulta Nabiev sai nopeasti kavuttua itsensä porilaisen selkään ja kaivettua ensimmäisen erän kuristusvoiton.

Kolmannessa ammattilaiskoitoksessa Tampereen MMA Team 300:a edustava Kai Karar kohtasi Tadzikistanin Kishvar Khudoerovin. Karar sai osuttua ajoittain hyvin pystyssä, mutta toisaalta niin sai Kishvarkin, joka haki myös hyvin alasvientejä ja hallitsikin selkeästi ensimmäistä erää. Toisessa erässä Karar yritti itse alasvientiä, mutta Kishvar sai otettua kiinni ottelun lopettaneen giljotiinikuristuksen. Ottelun jälkeen Karar ilmoitti lopettavansa uran yhdennentoista ammattilaisottelun jälkeen. Tamperelaisottelija kertoo aloittaneensa vapaaottelun 29-vuotiaana ja otelleensa nyt siis kymmenen vuotta. ”Tehkää perässä”, oli hänen loppukateettinsa. Ei tehdä, mutta hattua nostamme. Kiitos Kai.

Illan pääottelussa kohtasivat suomalaisia jo useammankin niputtanut Viron Sten Saaremae ja suomalainen vapaaottelunkonkari Ville Yrjölä. Yrjölä painosti ottelua voimalyöneillä ja vahvalla painilla. Ottelu näyttikin menevän suomalaiskomennossa, mutta toisessa erässä Yrjölän alasvientiyrityksen jälkitilanteessa häkin ja Yrjölän väliin jäänyt Saaremäe pääsi takomaan useita kyynerpäälyöntejä suomalaisottelijan päähän ansaiten itselleen voiton teknisellä tyrmäyksellä.

Voittohaastattelussa sympaattinen virolainen antoi suurta arvostusta Yrjöllälle tämän lahjoittaessa koko ottelupalkkionsa Satasairaalan lastenosastolle. Yrjölä itse kertoo todenneensa hänellä olevan jo kaikkea ja siksi hän halusi antaa palkkionsa sitä tarvitseville.

Illassa oteltiin myös tukku viihdyttäviä amatööriotteluita. Tulokset näet alta.

Catchweight 80kg
VALTTERI LEINONEN PORIN KAMPPAILU-URHEILUKESKUS
VS
DLOVAN HANKANIEMI MMA SEINÄJOKI

Voittaja Valtteri Leinonen UD

77.1kg
SAMI MINKKINEN PORIN KAMPPAILU-URHEILUKESKUS
VS
JUHA MATTILA MMA RAUMA

Voittaja Juha Mattila UD

70.3kg
RASBERG GWANZURA PORIN KAMPPAILU-URHEILUKESKUS
VS
AAPO FAVORIN MMA SEINÄJOKI

Voittaja Rasberg Gwanzura TKO R1 0.51

70.3kg
LEMAR KHAN PORIN KAMPPAILU-URHEILUKESKUS
VS
WALTTERI HAKKINEN MMA SEINÄJOKI

Voittaja Lemar Khan RNC R1 1.51

Catchweight 80kg
TONI AALTONEN PORIN KAMPPAILU-URHEILUKESKUS
VS
OTTO SAARI GB Gym

Voittaja Toni Aaltonen RNC R3 2.06

Teksti ja kuva: Matti Hirvonen.

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …