Omran Chaaban ammattilaiseksi maailmalle

Omran Chaaban kerkesi kerämään hienon 9-2 amatöörilistan ennen ammattilaiseksi siirtymistä. Ammattilaisdebyytti tapahtuu legendaarisessa Cage Warriorsissa lauantaina.

Amatöörikokemukset on nyt kerätty, Omran Chaaban siirtyy ammattilaiseksi. Kuva: Jarno Nurminen/Ikuinen Peruskurssi Photography.

Vapaaottelija Omran Chaabanin piti otella ammattilaisena jo aiemmin syksyllä, mutta vastustajan vetäydyttyä ammattilaisdebyytti siirtyi. Nyt vuorossa on kovan luokan aloitus ammattilaisuralle, kun Chaaban nousee häkkiin lauantaina 9. marraskuuta Irlanissa oteltavassa Cage Warriors 110 – tapahtumassa. Paikka legendaarisen promootion kortilta ei tullut kotona odottelemalla vaan taustalla on kovan luokan tekoja ja valintoja uran kannalta.

Alkuvuodesta GB-gymillä harjoitellut Chaaban alkoi pohtimaan uuttaa suuntaa treenilleen. Fysiikkavalmentaja Levi Earl antoi vinkin Irlannissa harjoittelusta. Chaaban otti neuvosta vaarin ja suuntasi Team KF Martial Artsille muutaman päivän treenileirille. Ensimäistä reissua seurasi pian toinenkin ja tällä kertaa lopputulemana oli tiimipaikka kyseiseltä salilta. Nyt iso osa harjoittelusta tapahtuu Irlannissa, varsinkin otteluun valmistava harjoittelu. Uuden tiimin tiimikaverin loukkaannuttua Omran Chaabanille tarjoutui mahdollisuus hypätä paikkaajaksi.

Cage Warriors 110 tapahtumassa vastaan asettuu puolalainen Walesissa asuva Tomasz Wojtyna. Wotjynalla on listallaan kolme voittoa ja kaksi tappiota. Edellisen ottelun hän otteli helmikuisessa Cage Warriors 101 tapahtumassa, tällöin tuloksena oli tappio Mark Kinsellalle tuomaripäätöksellä.

”Lyhyt, varmaan aika fyysinen ja isokokoinen, mut mä voitan hänet omalla pelillä. Mä tiedän, että voittaisin kaikki omalla pelillä. Hyvältä etäisyydeltä napsin osumia ja jos hän shoottaa, pitää hänen ottaa yllätykset vastaan”, summaa ottelijamme vastustajan ja ottelun kulun.

Monelle ottelijalle debyytti Cage Warriorsin kokoisessa promootiossa voisi olla jännittävä paikka, mutta Chaaban suhtautuu tilanteeseen itsevarmasti: ”Mä olen 19-vuotias ja ottelen Cage Warriorsin pääkortilla ekan matsin. Tästä mennään vain ylöspäin.”

Omran Chaabania voi seurata Instagramissa ja Snapchatissä nimimerkillä chaabanjr.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jarno Nurminen/Ikuinen Peruskurssi Photography

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …