Lyötkö perjantaina kalsarit lentoon, Anton Kuivanen?

Suomalaisen vapaaottelun legenda Anton Kuivanen astuu häkkiin perjantaina Arabiemiraateissa UAE Warriors 9 tapahtumassa. Ottelumahdollisuus avautui toisen legendan välityksellä.

Anton Kuivanen palaa vapaaotteluhäkkiin UAE Warriors 9 tapahtumassa Arabiemiraateissa. Kuva:Jarno Nurminen

Anton Kuivaisen vuosi ei ole ollut suunnitellunlainen. Alkuvuoteen sovittu uusintaottelu Takasuke Kumea vastaan Pancrase-promootion tittelistä peruuntui loukkaantumisen vuoksi. Pitkän parantumisen päätteeksi saatiin ilouutisia, kun UAE Warriors julkaisi ottelun Kuivasen ja toisen UFC-veteraanin Dan Moretin välillä. Promootion matchmakerina toimii suomalaisille hyvinkin tuttu ”kotibrassi” Lucio Linhares. Asemastaan johtuen Linhares ei luonnollisesti voinut alkaa veikkailemaan ottelun lopputulosta, mutta muutoin hän odottaa ottelulta ja Kuivaselta paljon.

”Ajattelen ottelun olevan potentiaalisesti tapahtuman paras ja odotan innolla näkeväni Antonin suorituksen täällä. Hän on niin räjähtävä, että tylsiä otteluita häneltä ei ole tiedossa.”

Kuivanen ei ole ensimmäinen suomalainen, jonka kanssa Linhares on ollut puheissa UAE Warriorsin suhteen ja intoa tuoda lisää suomalaisia on, mutta asia ei ole niin yksinkertainen.

”Jo ennen Antonia olen ollut puheissa erään suomalaisen ottelijan kanssa ottelusta UAE Warriorsissa, mutta siinä emme ikinä päässeet otteluun asti. Haluamme kyllä enemmänkin suomalaisia ottelijoita tänne, kuten haluamme ottelijoita monistakin eri maista. Asiat eivät vain ole kovin yksinkertaisia, meillä on iso tiimi tekemässä UAE Warriorsin matchmakingia. ”

Kamppailuvirasto otti ottelun alla myös Anton Kuivaseen yhteyttä ja esitti viisi virallisen analyyttistä kysymystä.

Terve Anton! Ottelet 29.11. Arabiemiraateissa UAE Warriors 9 tapahtuman pääottelussa. Miten päädyit ottelukortille?

Jo aiemmin syksyllä tästä oli puhetta, kun Josa oli ollut Lucio Linharesin kanssa jutuissa ja heittänyt Luciolle mun numeron. Lucio oli yhteydessä tarjotakseen ottelumahdollisuutta. Olin silloin kuitenkin jo valmistautumassa suullisesti sovittuun otteluun Japanissa, Pancrasessa 8.12., ja kieltäydyin kohteliaasti. Pancrase ei kuitenkaan onnistunut pitämään lupauksestaan kiinni ja löytämään riittävän hyvää japanilaista vastustajaa. Tämä selvisi mulle noin 3 viikkoa sitten. Tuli kiire löytää uusi ottelumahdollisuus tälle vuodelle, kun kondis ja terveys alkoi olla hyvä ja into ottaa matsia kasvoi kasvamistaan.
Laitoin verkot vesille ja sain 3 matsitarjousta nopeasti raavittua kasaan. Näistä kiinnostavin oli tämä mahdollisuus, lähteä aavikkohippasille jenkin kanssa.

Vastustajasi Dan Moret on sinun tavoin UFC-veteraani. Mitä odotat häneltä ja ottelulta?

Odotan nälkäistä, sitkeetä ja kovakuntoista eteenpäin mielivää, pitempää vasuria. Odotettavissa on kolareita ja rajaloukkauksia.

Keväinen Pancrase-titteliottelusi peruuntui loukkaantumisesi vuoksi. Kertoisitko, mitä tapahtui ja miten toipuminen sujui?

Reilu 3 viikkoa ennen matsia löin treenikaveria niin että hauberin jänne irtosi. Naulattiin takas kiinni Bulsan klinikalla Christerin toimesta ja tästä seurasi kuutisen kuukautta kuntoutumista, kehon toiminnan edistämiseen tähtääviä edistysaskeleita ja ykspyöräisellä ajelua.

Vuosi vaihtuu kohta. Mitkä ovat tavoitteesi ja toiveesi vuodelle 2020?

Tammikuussa lähetään lomailee ja treenaa tyttöjen kans Thaimaahan. Sen jälkeen ehkä Pancraseen Japaniin tai jonnekin muualle ottaa matsia.

Loppuun vielä tärkeä kysymys: Meinaatko edelleen täräyttää niin, että kalsarit lentää?

Oishan se komeeta, lupaan yrittää.

Tapahtuman voi katsoa Fite.tv:n kautta ilmaiseksi.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jarno Nurminen

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …