Cage 49 -ammattilaisillan tapahtumaennakko

Cage 49 -ammattilaisotteluilta otellaan 30.11. Helsingin Kulttuuritalolla. Tästä ennakosta löydät hyvät eväät otteluiden mielenkiintoisimpiin seikkoihin.

Cage 49 -illan toisessa pääottelussa nähdään nouseva tähti, Jesse Urholin.
Cage 49 -illan toisessa pääottelussa nähdään nouseva tähti, Jesse Urholin.

Chamia Chabbi vs Eva Dourthe

Illan avaa naisten välinen kärpässarjan ottelu, jossa Chabbi (1-1-0) pääsee vihdoin ottelemaan suomalaisyleisön edessä. Vastaansa Tampereen ”Chabbinaattori” saa itseään ammattilaisena selvästi kokeneemman judotaustaisen Eva Dourthen (4-2-0) Ranskasta. Ottelun kannalta merkityksellistä on, että Dourthe on aiemmin otellut painoluokkaa alempana. Lokakuisessa haastattelussaan Kamppailuvirastolle Chabbi kuvaili vastustajaansa ”vahvaksi ja monipuoliseksi”.

Arvio: Tasainen ottelu, jonka Chabbi voittaa mikäli pääsee lyömään matossa päältä tai napsimaan pisteitä etäisyydeltä. Painitilanteissa Dourthen judotausta saattaa antaa edun hänelle ja alasvientipeli on myös varmasti kunnossa.

Marko Tani vs Archil Taziashvili

Lukkopainissa taidokas Tani (3-2-0) kohtaa georgialaisen Tazhiasvilin (8-6-0), joka on kaksikosta selvästi kokeneempi vapaaottelija. Tani on hieman yllättäin nähty aiemmin ahtaalla myös painitilanteissa, kun Markus Rytöhonka laittoi myllyn käyntiin Cage 44 -tapahtumassa riepotellen kouvolalaista. Taziashvilista nähdyn materiaalin perusteella Tani saa vastaansa ennakkoluulottomasti lyövän georgialaisen, joka päälle päätyeessään moukaroi ilolla vastustajansa keskeytyskuntoon.

Arvio: Rohkeasti painostava georgialainen on Tanille tyylillisesti liian kova ja voitto menee siniseen kulmaan ellei Tanin pelikirjaan ole auennut uusi luku.

Tuomas Grönvall vs Abdushakhbodz Mirzoev

Grönvall (4-2-1) saa vastaansa hiljattain Loimalla Karri Itkosen kukistaneen Mirzoevin (3-0-0). Molempien herrojen vahvuus on painin saralla, joten on hyvin mahdollista että valtaosa ottelusta käydään lähikontaktissa toistensa voimia ja tekniikkaa mittaillen. Molemmilla ottelijoilla on realistiset mahdollisuudet voittoon ja urheilullisesti tämä onkin yksi Cage 49 -illan tasaväkisimmistä otteluista.

Arvio: Mikäli Grönvall saa koneen käyntiin heti alkumetreillä ja ottaa häkkitilan komentoonsa, niin hän voittaa. Allekirjoittanut toivoo näkevänsä rohkeaa lyömistä pystyssä, sillä Grönvallin iskut ovat painavia ja hänen leukansa on ainakin toistaiseksi kestänyt hyvin kovien iskujenkin alla.

Henri Lintula vs Vladimir Osipov

Illan yksi mielenkiintoisimmista suomalaisnimistä, Henri Lintula (4-0-0), mittelee paremmuudesta venäläistä Vladimir Osipovia (9-7-0) vastaan. Luvassa on todennäköisesti yksi taltiointi lisää Lintulan highlight-kokoelmaan, sillä vaikka Osipov on ammattilaisena kokeneempi on hänen taitotasonsa liian heikko Lintulan jujutsumankeliin. Osipov on taustaltaan pystyottelija, mutta hänen epäonnekseen Lintula on kymmenen senttimetriä pidempi ja ammattilaisrekordiaan huomattavasti kokeneempi kamppailija.

Arvio: Lintula kuristaa Osipovin viimeistään toisessa erässä.

Markus Rytöhonka vs Alar Hutrov

Rytöhongan ja Hutrovin välisessä kamppailussa nähtäneen hurmoksellista pystytykittelyä. Oluen noutaminen tiskiltä tai omasta jääkaapista kannattaa ajoittaa hyvissä ajoin ennen tätä ottelua, sillä nämä kokit pyrkivät tekemään toisistaan veripalttua lihanuijat viuhuen.

Arvio: Uskon Rytöhongan olevan askeleen edellä Hutrovia melkein jokaisella osa-alueella ja viimeistelevän virolaisen viimeistään kolmannessa erässä.

Jesse Urholin vs Tamaz Bochorishvili

Asetelma tähän otteluun on selkeä.  Vahva ennakkosuosikki Urholin (4-0-0) on esittänyt jokaisessa ottelussaan selvää kehitystä pystyottelutaidoissaan sekä kokonaisvaltaisena vapaaottelijana. Urholinin jujutsutaidot lienee kaikille lajia seuraaville kristallinkirkkaat, joten vaikka vasenkätisen Bochorishvilin rekordi (7-1-0) onkin hurja ja lopetusotteilla maustettu, niin hänen mahdollisuutensa suomalaisottelijan kanssa ovat hyvin niukat.

Arvio: Urholin ei tule antamaan kättään lukotettavaksi Bochorishvilin bravuurilopetukseen, vaan sen sijaan porilainen tarjoilee illalliseksi kyynärpääkeittoa. Urholin voittaa teknisellä tyrmäyksellä ja lähtölaskenta kohti kansainvälistä debyyttiä viimeistään loppuvuonna 2020 alkaa.

Edward Walls vs Andrey Hohlov

Cage 49 -illan pääottelu tulee todennäköisesti olemaan hyvin nopea ylikävely Wallsin (8-4-0) merkittävän tasoedun johdosta. Hohlov (8-6-0) tulee otteluun viime hetkellä paikkaajana, mutta epäilen että ukrainalaisen saama ottelupalkkio ei tule kompensoimaan riittävissä määrin sitä runtelua, jota Walls hänelle tarjoilee. Walls katkaisee kahden hajaäänituomiolla tulleen tappion putken ja aloittaa kipuamisensa jälleen kohti kirkkaampia valoja.

Arvio: Walls voittoon ensimmäisessä tai toisessa erässä teknisellä tyrmäyksellä yksipuolisen näytöksen päätteeksi.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …