KSW 52: Tuhoaako Scott Askham taas puolalaisten sankarin?

Tämän viikonlopun annos eurooppalaista huippuvapaaottelua löytyy Puolasta. KSW 52 -tapahtuma tarjoaa tähtiloistoa Gliwicessä.

Puolalaisten sankari Mamed Khalidov palaa tositoimiin. Kuva: KSW.

Illan aloittaa Maciej Kaziecko (5-1) vs. Michael Dubois (11-6). ”Kasiesko” on osoittanut varteenotettavia peliliikkeitä aiemmissa otteluissaan ja Michael Dubois tulee otteluun häviön jälkeen. Dubois on kokeneempi ottelija. Enpä osaa sanoa, mitä tässä voisi tapahtua, joten tehdään niin, että luotetaan Kasieskoon, kuten olen ennenkin tehnyt.

Esikortin toinen ottelu on Michal Wlodarek (7-2) vs. Srdan Marovic (4-0). Wlodarek on kokeneempi, mutta tulee kahdelta häviöltä ja vuosien tauolta, Marovic on voittamaton ja otellut kerran kuluvana vuonna. Aivan hatusta heitettynä: Marovic.

Pääkortin aloittaa Artur Sowinski (19-11) vs. Vinicius Bohrer (16-7). Kuten rekordista näkee, Sowinski on häilyvä ottelija. Hän koki viimeksi häviön Norman Parkea vastaan, mutta Sowinski kesti ottelussa tuomariäänille saakka. Bohrer tulee myös häviöltä, tasan vuosi sitten hän kärsi hirvittävän tyrmäystappion Roberto Soldicille. Kertoimienkin valossa Sowinski on selvä ennakkosuosikki. Sowinski on ehkäpä ennen kaikkea sitkeä ottelija ja puolalaisten luottoheppa. Veikkaan Sowinskin voittavan pistein, ellei Bohrer arkaile niin paljon, että Sowinski pääsisi jopa takakuristamaan.

Grzegorz Szulakowski (9-3) on kovan paikan edessä Shamil Musaevin (13-0) kanssa. KSW ei tunnetusti päästä ottelijoitaan helpolla, vaan tässä on kaikki mahdollisuudet sille, että Szulakowski ottaa kolmannen tappionsa ja Musaev jatkaa voittamattomana. Tämä saattaisi jopa tietää Szulakowskin sopimuksen loppua. Kertoimet ovat selvästi Musaevin eduksi. Paineet on kovat, Szulakowski voikin juuri sen takia myös yllättää. En siis välttämättä jätä Szulakowskia pelaamatta.

Salahdine Parnasse (13-0-1) on pistänyt koko KSW:n divisioonan sileäksi, niinpä vastaan on haettu slovakialainen Ivan Buchinger (37-6). Enpä usko, että Buchingerilla on kauheasti toivoa ja kertoimet ovat samaa mieltä. Parnasse vie tämän leikin nopeasti kesken tyrmäyksellä. Parnassen olisi aika päästä KSW:sta eteenpäin. Ehkä siihen on mahdollisuus, koska Parnasse on ranskalainen ja täten helpommin irrotettavissa, varsinkin kun tämä ilkeä nuorukainen on jo laittanut kaikki puolalaiset pakettiin.

Michal Michalski (7-4) vs. Albert Odzimkowski (11-3). Nyt olisi houkuttavaa sortua MMA-matematiikkaan, mutta jätän sen kuitenkin väliin. Kertoimet ovat selvästi Michalskille, taidan olla kuitenkin vastarannankiiski ja tarttua Odzimkowskin altavastaajakertoimeen.

Kauan odotettu Karolina Owczarzin (2-0) ja Aleksandra Rolan (3-0) kohtaaminen tapahtuu vihdoinkin, ellei viime hetkillä tapahdu jotakin ikävää. Pitkän amatööritaustan omaava Rola on huomattavasti kokeneempi ottelija ja vienee voiton helposti. Kertoimet Rola on vahva ennakkosuosikki.

Scott Askham on teh nyt vakuuttavaa jälkeä KSW-kehissä. Kuva: KSW.

Damian Janikowski (4-2) vs. Szymon Kolecki (7-1). Tässä illan friikkiosuus, olympiamitalistit vastakkain. Janikowski on puolalaisten kansallissankari painissa ja Kolecki painonnostossa. Kertoimet ovat lähes tasan. Janikowski vie ottelun helposti painilla, ellei sorru liian innokkaaseen hölmöilyyn ja tule tyrmätyksi. Luulen, että tyrmäystappio Ilicille kuitenkin opetti Janikowskille malttia ja toisekseen Kolecki on vanhempana ja isompana niin paljon hitaampi, että kunhan vain Janikowski pääsee turpaanlyöntietäisyydestä ohi, Koleckille tulee matossa loppu aika nopeasti.

Illan pääottelu on Scott Askham (18-4) vastaan vuoden tauon jälkeen palaava Mamed Khalidov (34-6-2). UFC-taustainen Askham on ikävästi pistänyt puolalaisia turpaan. On kaatunut jo Materla kahdesti ja siinä välissä Wojcik. Niinpä vastaan on haettu eläkkeeltä todellinen puolalainen supertähti Mamed Khalidov, jonka ura hakee vertaistaan. Khalidov on ottanut kovia haasteita vastaan ja tappiot tulivat lopulta vasta lähes 10 senttiä pidempää, 10 kiloa painavampaa ja 10 vuotta nuorempaa Narkunia vastaan, ja hänetkin Khalidov onnistui useaan otteeseen lyömään mattoon, ennen kuin hävisi painilla.

Sikäli asetelma on erittäin herkullinen, tosin väistämättä tulee mieleen, tuliko tämä Khalidoville kuitenkin liian myöhään? Kahdessa edellisessä matsissa Narkunia vastaan Khalidov oli jo jotenkin himmennyt. Se älytön palo, nopeus, leikillisyys ja rohkeus, joka hänen otteluissaan on yleensä näkynyt, oli vaihtunut huolimattomuuteen ja varovaisuuteen. 85 kilon painorajalle sovitun ottelun kertoimet suosivat Askhamia.

Voihan tässä periaatteessa tapahtua mitä tahansa, mutta ettei kuitenkin kävisi Khalidoville huonosti. Vieläkö eläkkeeltä voi palata voittamaan? Khalidovin sankaruutta Puolassa ei tosin kolmas häviökään himmennä, joten sikäli hänellä ei ole paineita ottaa tätäkään matsia, kun uralla on jo kaikki mahdollinen voitettu. Askhamilla taas on lopputuloksesta riippumatta vielä ainakin Euroopassa paljon edessään. Ehkäpä Askham kuitenkin vie taiston jollain ikävällä potkulla. Fight of the Night-mahdollisuus on vahvasti läsnä tässä.

Teksti: Katja Vironen
Kuva: KSW

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …