Sparvin matkat: voitto haussa entisestä orjakaupan keskuksesta

Senegalin historia on hurja ja orjakaupan kyllästämä. Glenn Sparvin viimeisimmän kymmenen ottelun rekordi on 9-1, varsin hurja siis sekin. 

Glenn Sparvin syliväliin sopii isompikin vastustaja rutistettavaksi.
Glenn Sparvin syliväliin sopii isompikin vastustaja rutistettavaksi. Kuva: Ares FC

Glenn Sparv (21-6-0) ottelee tänään kello 21.00 alkavalla Ares FC:n ottelukortilla ja iltama on katsottavissa UFC Fight Passin kautta. Sparvin ottelu on ottelukortilla yhdeksäs. Vastakkaiseen kulmaan Senegalissa Sparville astelee Bellatorissa vuosien varrella voittoja napsinut Gregory Babene (19-11-0). Suomalaisottelija kertoo tunnelmistaan ottelun alla.

”Olen todella innoissani päästessäni ottelemaan Aresissa ja Afrikassa. Otteleminen tuolla on minulle aivan uusi kokemus ja olen aina valmis näkemään, mitä kaikkia kokemuksia vapaaottelu voi minulle tuoda tullessaan. Näkemäni perusteella promootio vaikuttaa erittäin ammattimaiselta ja se, että pääsen ottelemaan ulkoilmassa on todella hienoa. Kovin moni ei voi sanoa otelleensa ulkoilmassa Dakarissa, Senegalissa! Se on samalla hullua ja hauskaa.”

Sparvin kuvailu tulevasta kilpakumppanistaan, Babenesta, on selvästi kokeneen ottelijan näkemys.

”Hän on hyvä – onhan hänen rekordinsa Bellatorissa kolme voittoa ja ei yhtään tappiota, mutta siltikään en ole yhtään varma mitä odottaa. Olen tietysti katsonut hänen otteluitaan, mutta vapaaottelussa ei ikinä voi olla varma siitä, mitä ottelun aikana tapahtuu. Sen vuoksi keskityn vain omaan tekemiseeni, teen sen mitä osaan ja tiedostan kyllä mihin pystyn. Oloni on hyvä. Painonveto meni mainiosti ja valmistauminenkin sujui oikein hyvin.”

Kaiken kaikkiaan Glenn Sparv katselee tulevaisuuteen ja uuteen vuoteen tutuin suunnitelmin.

”Haluan pysyä aktiivisena ja päästä ottelemaan. Tämän ottelun jälkeen minulla on ottelu Shannon Ritchia vastaan Venäjällä ja sen jälkeen saa nähdä mitä tapahtuu. Haluaisin, että Ares menestyy ja pääsisin ottelemaan heidän illoissaan ensi vuonna Afrikassa ja Euroopassa. Euroopassa en olekaan otellut hetkeen.”

”Kaiken kaikkiaan olen avoin ottelutarjouksille ja tartun siihen, mikä on urani kannalta järkevää ja minkä avulla saan laskut maksettua. UFC:stä kysellään minulta usein – voin vain jatkaa voittamista ja he ottavat minut riveihinsä tai sitten eivät. Mikäli kutsua ei tule, vapaaottelumaailma tarjoaa paljon muita vaihtoehtoja, joista voin ammentaa. Niin kauan kuin tarjous on kannaltani järkevä, olen valmis ottelemaan missä vain”. Sparv pohtii.

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: Ares FC

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …