Marko Oikarainen räjäytti pankin – No-gi MM-pronssia!

Rovaniemen tuore mustavyö Marko Oikarainen väänsi heti mitalikantaan kovimmalla tasolla.

Marko Oikarainen
Marko Oikarainen väänsi mitalikantaan tuoreena mustavyönä.

Viikonloppuna kilpailtiin brasilialaisen jujutsun No-gi maailmanmestaruuksista Los Angelesissa. Viime kesänä mustan vyön saanut MMA Rovaniemen Marko Oikarainen venyi pronssimitaliin mustavöisten 55,5 kilon sarjassa. Oikarainen sai syksyn aikana kerättyä niukasti yli tarvittavan rajan verran rankingpisteitä saadakseen mahdollisuuden kisata MM-tasolla ja rovaniemeläinen käytti tilaisuuden hyödykseen.

Avausottelussa kaatui amerikkalaisvastus, joka oli rankattu turnauskaaviossa toiseksi parhaaksi rankingin perusteella.

”Sain tehtyä kaksi alasvientiä ja olin 4–0 -pistejohdossa, kun oma hyökkäys johti vastustajan jalkalukkoyrityksiin. Passasin ne ilman suurempia sydämen tykytyksiä, mutta vastus teki diskaamiseen johtaneen kielletyn liikkeen ja matsi päättyi voittoon. Ottelu meni kuitenkin hyvin ja minun ehdoillani ja suoritteilla siihen asti”, Oikarainen kertoo.

Semifinaaliin vastaan tuli tuttu brasilialaisvastus Thalison Vitorino Soares, joka sai Oikaraisen heti alussa puolustuskannalle ja lopulta tehtyä kuristuksen selästä.

”Semifinaalivastus sai tehtyä heti omia vahvuuksiaan, joihin minulla ei ollut vastauksia. Jäin aika jyrän alle, mutta kaveri on todella hyvä ja hän voittikin kullan. Olen kuitenkin todella tyytyväinen suoritukseeni”m Oikarainen summaa.

Mustissä vöissä Perttu Tepponen voitti ensimmäisen ottelunta painoluokassaan takakuristuksella ja oli todella lähellä voittoa toisessakin ottelussaan, joka olisi varmistanut vähintään pronssin Tampereen järkälelle. Vastus oli muutamalla edulla johdossa, kun Tepposen ei onnistunut tontittamaan pisteiden arvoisesti. Myös Jaakko Vilander saavutti yhden otteluvoiton.

Teksti: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …