Viaplay haluaa kaikki rahasi

Viaplay haluaa sinulta kuukausittaisen maksun lisäksi nyt myös lisämaksuja.

UFC 229 Viaplay
Conor McGregorin paluu saa Viaplayn jo toistamiseen lähestymään asiakkaidensa taskuja. Kuva: Jani Mesikämmen.

Suoratoistopalvelu Viaplay ilmoitti torstaina sosiaalisen median kanavissaan, että jo kertaalleen epäonnistunut PPV-konsepti herätellään henkiin joidenkin UFC-iltojen yhteydessä. Syy tähän lienee selvä, sillä vaikka Viaplay tiedotteessaan kertookin monenlaisia seikkoja, niin tosiasia on se, että kaikkien aikojen suosituin vapaaottelija Conor McGregor tekee paluun tammikuussa ja kuin sattuman johdattelemana juuri hänen paluuottelunsa on Viaplayn tiedotteessa kerrottu olevan PPV-ilta. Viaplay siis pyrkii maksimoimaan voittonsa suomalaisten vapaaottelufanien lompakoilla ensimmäistä kertaa UFC 264 -illan aikana, kun McGregor ottaa mittaa Donald Cerronesta.

Suomalaiskatsojille Viaplay tarjoaa tuota otteluiltaa huokeaan 49,95 euron hintaan, joka luonnollisesti tulisi normaalin kuukausimaksun 29,99 / 34,99 euroa lisäksi. Tammikuussa UFC järjestää kaksi tapahtumaa, joten halvimmillaakin asiakkaalle tammikuun tapahtumasta tulisi maksettavaa 79,94 euroa. Ottaen huomioon,että kyseiset tapahtumat, niin kuin valtaosa muistakin UFC:n tapahtumista otellaan aamuyöllä Suomen aikaan, pidän melko todennäköisen että tällä ilmiselvällä rahastusyritysellään Viaplay tulee lisävoittojen sijaan aiheuttamaankin vain kuukaistilausten peruuntumista ja erittäin mittavaa asiakastyytyväisyyden laskua. Vertailun vuoksi liput paikan päälle UFC:n Prahan iltamaan keväällä sai alle 70 eurolla.

Edellisen kerran Viaplay yritti härskiä taktiikkaansa vuoden 2018 syyskuussa, kun Conor McGregorin ja Khabib Nurmagomedovin silloinen lokakuun ottelu oli vahvistunut. Muutamassa viikossa Viaplaylla kuitenkin palattiin todellisuuteen ja ymmärrettiin etteivät suomalaisfanit olisi valmiita maksamaan jo muutenkin arvokkaan kuukausipaketin lisäksi 60 euroa yhdestä illasta ja PPV-päätös pyörrettiin. Kuluttajalle tämä jättää erikoisen kuvan Viaplayn toiminnasta. Onko tarkoitus aina toisinaan kokeilla kepillä jäätä, josko suomalaisfanit yhtäkkiä olisivatkin halukkaampia maksamaan isoista UFC-illoista lisähintaa? Rakas Viaplayn päättävä taho, uskon edustavani enemmistöä kun kerron tässä oman kantani: ei ole.

Nyt jos koskaan suomalaisilla vapaaottelufaneilla on mahdollisuus vaikuttaa. Jokainen maksettu PPV-katseluoikeus kertoo Viaplaylle ja heidän yhteistyötahoilleen, että tämä toimintamalli on hyvä Suomessa. Toisaalta, jokainen päätos olla maksamatta PPV-illasta antaa yhtä lailla vahvan signaalin, että kuukausimaksun lisäksi PPV-maksu ei sovi kuluttajille.Viaplay Fightingin Facebook-postauksessa muutama asiakas onkin jo kertonut irtisanovansa asiakkuutensa tyytymättömyydestään johtuen. Aika näyttää mihin kaikkeen Viaplayn valitsema polku johtaa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …