Santeri Lilius venyi uransa parhaaseen suoritukseen Lissabonissa

Santeri Lilius venyi uransa parhaaseen suoritukseen brasilialaisen jujutsun European Open -turnauksessa. Viikon kestävässä tapahtumassa otteli noin 4000 kilpailijaa.

Santeri Lilius vakuutti Lissabonissa. Kuva: Marko Oikarainen.

Espanjaan kotoutunut Santeri Lilius urakoi kahden päivän aikana yhteensä viisi ottelua, kaksi avoimessa sarjassa ja kolme omassa painoluokassa.

”Olen välillä miettinyt avoimen sarjan järkevyyttä, mutta kyllä mahdollisimman moni ottelu tuo kuitenkin rutiinia ja kehitystä”, toteaa Lilius.

88,3-kiloisten mustavöisten sarjassa taisteli kahdella voitolla kotiinviemisiksi pronssimitalin.

”Painoluokassa sain ekan vastustajan estima-lukkoon nopeasti ja toinen matsi meni pisteillä. Semifinaali harmittaa armottomomasti. Jäin kaverin kontrolliin ja hävisin sen yhdellä edulla. Matsi oli täysin voitettavissa ja se vaivaa. Tein kuitenkin uran parhaan suorituksen ja kokonaisuuteen olen tyytyväinen”, Lilius summaa.

Santeri Liliuksen lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvat no-gi superfight ja Lontoon Grand Slam -tapahtuma. Myös otteleminen Suomessa toukokuun Crest-tapahtumassa kiinnostaa, Lilius vihjaa.

Teksti ja kuva: Marko Oikarainen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …