UFC 248 -ennakko: Pedot paratiisissa

Paratiisiin luikertelee joukko vaarallisia petoja, kun UFC 248 isketään viikonloppuna Yhdysvaltain Paradisessa.

Lauantaitansseissa on panoksena kaksi UFC-vyötä. Kuva: Jani Mesikämmen.

Kaksi titteliottelua samalla kortilla on nykypäivän UFC:ssä harvinaista herkkua. Vielä harvinaisempaa on se, että kaikki neljä mestaruusottelijaa ovat Yhdysvaltojen ulkopuolelta. Tulevana viikonloppuna sellainenkin harvinaisuus nähdään.

Israel Adesanya vs Yoel Romero

Keskisarjan mestaruusmittelössä kohtaa kaksi titaania. Israel Adesanya (18-0-0) nousi UFC-mestariksi pikavauhtia: pitkänhuiskea pystyottelija on nakuttanut seitsemän vakuuttavaa voittoa alle kahdessa vuodessa. Robert Whitakkerilla ei ollut lokakuussa mitään mahdollisuuksia uusiseelantilaista vastaan.

Haastajan kulmaukseen asettuu Yoel Romero (13-4-0), fyysinen luonnonoikku, joka ei tunnu vanhenevan lainkaan. 42-vuotias kuubalainen on edelleen äärimmäisen vaarallinen ja ennalta-arvaamaton ottelija.

Adesanya on kehittynyt harppauksin kokonaisvaltaisessa ottelemisessa, mutta hänen vahvinta osaamistaan on timanttinen pystyottelu. Ulottuva ja tarkkakätinen uusiseelantilainen ottelee fiksusti, tekee jatkuvasti pieniä hämäyksiä ja analysoi vastustajansa liikkeet. Iskuvoimainen Whittaker rynni vihaisesti Adesanyan kimppuun, mutta sai vastaansa lyöntien ja potkujen myrskyn ja tuli tyrmätyksi.

Romero on moninkertainen painin arvokisamitalisti, mitä ei uskoisi hänen ottelutyylistään. Kuubalainen saattaa kammeta vastustajansa räjähtävästi mattoon, mutta hänen positiopaininsa on suorastaan heikkoa. Lihaksikas Romero myös väsyy nopeasti, minkä takia hän joutuu ottelemaan ajoittain konservatiivisesti. Puolen minuutin räjähdystä seuraa parin minuutin puuskutus.

Adesanya on aiheesta selvä ennakkosuosikki. Hän ottelee Romeroa fiksummin ja osuu tarkemmin. Adesanya ei hae tyrmäystä hinnalla millä tahansa, kun taas Romero pyrkii yllättämään vastustajansa sähäkällä lyönnillä tai potkulla.

Povaan Adesanyalle kolmannen erän tyrmäysvoittoa.

Weili Zhang vs Joanna Jedrzejczyk

Jos on ollut Adesanyan nousu maailman huipulle räjähdysmäinen, samaa voi sanoa Weili Zhangista (20-1-0). 30-vuotias kiinalainen nappasi korsisarjan mestaruuden jo neljännessä UFC-mittelössään, kun hän tyrmäsi altavastaajana Jessica Andraden alle minuutissa.

Joanna Jedrzejczyk (16-3-0) hallitsi korsisarjaa vuodet 2015-2017, mutta peräkkäiset tappiot Rose Namajunasille syöksivät puolalaisen karusti alas valtaistuimelta. Voitto Michelle Watersonista palautti Joannan itseluottamusta, mikä on ensiarvoisen tärkeää titteliottelun alla.

Zhang on erinomainen urheilija, jonka valmennus on huippuluokkaa. Kiinalainen vääntää väkivahvasti matossa ja iskee pystyssä sähäkästi. Hurjalla voimalla lähtevät heijarit eivät ole aina kaunista katsottavaa, mutta niiden tehoa ei voi kiistää.

Jedrzejczyk on kovakuntoinen ja teknisesti sulava pystyottelija. Puolalainen jaksaa naputella tarkkoja osumia vaikka puoli päivää, jos hänen antaa päästä rytmiinsä.

Jos Jedrzejczyk on parhaimmillaan, hänellä on täydet mahdollisuudet kepittää Zhang. Ottelu ratkeaa erityisesti henkisellä puolella. Kovapäinen Zhang luottaa itseensä vankkumattomasti ja työntää Jedrzejczykiä ulos mukavuusalueeltaan. Muutaman vuoden takainen tyrmäystappio Namajunasille kummittelee vielä puolalaisen takaraivossa.

Tiukka kamppailu menee täyteen aikaan. Annan hiuksenhienon edun Zhangille.

Beneil Dariush vs Drakkar Klose

Dariush (17-4-1) on parhaimmillaan maailmanluokan ottelija. Amerikkalainen on pätevä pystyssä, mutta ennen kaikkea loistava matossa. Vaikka maanmies Klosen (11-1-1) UFC-saldo on vakuuttava 5-1, hänellä ei ole samanlaisia vahvuuksia kuin Dariushilla.

Henkisesti latautunut ja hyvin otteluun valmistautunut Dariush voittaa Klosen yhdeksän kertaa kymmenestä, mutta henkinen puoli on Dariushin kohdalla ainainen kysymysmerkki. Povaan kuitenkin Dariushille lukotusvoittoa.

Lisää UFC 248 -ennakointia voit kuunnella Ylilyönti-podcastissa, jossa Kamppailuvirkailijat Jaakko Dahlbacka ja Jani Mesikämmen analysoivat viikonlopun isoimmat ottelut. Kuuntele podcast alta.

Teksti: Markus Lukkarinen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Markus Lukkarinen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …