Robert Helenius iski yllätysvoiton New Yorkissa!

Robert Helenius MMA
Robert Helenius iski yhden uransa isoimmista voitoista. Kuva: Sami Lommi/Photolies.

Raskaansarjan ammattinyrkkeilijä Robert Helenius, 36, otti sunnuntaiaamuna yhden uransa suurimmista voitooista, kun hän tymäsi voittamattoman Puolan Adam Kownackin neljännessä erässä New Yorkin Barclays Centerissä.

Helenius oli ensimmäiset kolme erää ottava osapuoli, kun puolalainen tuli päälle kuin höyryjuna. Neljänen erän alussa Helenius löi Kownackin lattiaan, mutta tuomari katsoi sen virheellisesti liukastumiseksi. Helenius jatkoi painostamistaan ja hyvä vasen-oikea -yhdistelmä laittoi Kownackin uudelleen kanveesille. Tällä kertaa tuomari laski lukua puolalaiselle.

Kownacki pystyi jatkamaan ottelua, mutta Heleniuksen iskut olivat liikaa. Kun neljättä erää oli mennyt reilu minuutti, kehätuomari keskeytti ottelun, sillä Kownacki ei kyennyt suojaamaan itseään.

Tappio oli Kownackin, 30, ammattilaisuran ensimmäinen. Ennen ottelua monet liitot rankkasivat hänet painoluokan kärkikymmenikköön.

Helenius on nyt voittanut urallaan 30 ammattilaisottelua ja kärsinyt 3 tappiota. Voitosta 19 on tullut ennen täyttä aikaa. Heleniuksen osakkeet ovat nyt suuressa nousussa ja on odotettavissa, että hän ottelee tänä vuonna uudelleen Yhdysvalloissa vielä korkeamman profiilin ottelussa.

Teksti: Henri Lappalainen
Kuva: Sami Lommi/Photolies

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …