UFC 251: Maku ja mestarit tappelusaarella

Viikonloppuna Yas-saarella oteltava UFC 251 on poikkeuksellisen tasokas tapahtuma keskelle kesää. Suomalaisittain suurimman mielenkiinnon kerää itseoikeutetusti Makwan Amirkhani, mutta Makun lisäksi saarella nähdään peräti kolme mestaruusmittelöä.

Viikko ennen tapahtumaa saatiin jobinpostia, kun Gilbert Burns joutui vetäytymään välisarjan mestaruusottelusta koronaoireiden takia. Tilalle saatiin kuitenkin entistä kiinnostavampi ottelu, sillä mestari Kamaru Usman puolustaa titteliään fanisuosikki Jorge Masvidalia vastaan.

Makwan Amirkhani pyrkii tappelusaarella takaisin voittokantaan. Kuva: Jani Mesikämmen

Makwan Amirkhani vs Danny Henry

Skotlantilainen Danny Henry on Amirkhanille tyylillisesti täydellinen vastustaja. Henry on teknisesti tasapaksu ottelija, eikä hän loista urheilullisuudellaan. Pystyssä Henryllä on saumansa, mutta matossa Amirkhani on suorastaan ylivoimainen. Turkulainen on myös fyysisempi ja räjähtävämpi urheilija.

Amirkhani myllyttää Henrystä vähintään selvän pistevoiton. Myös lopetus matossa on mahdollinen.

Kamaru Usman vs Jorge Masvidal

Usman on vakiinnuttanut paikkansa välisarjan kuninkaana. Villi kamppailu Colby Covingtonia vastaan nosti amerikkalaisen profiilia. Jos Usman onnistuu lyömään Masvidalin, hänen suosionsa räjähtää uudelle tasolle.

Masvidal oli vuoden 2019 läpimurto-ottelija. 35-vuotias konkari nappasi kolme komeaa lopetusvoittoa. Usmania vastaan hän on kuitenkin hurjan haasteen edessä, sillä Masvidalin pitää pudottaa painoaan noin kymmenen kiloa vain viikon aikana. Valmistautumisaika jää muutenkin todella lyhyeksi.

Masvidal on välisarjan ehdotonta eliittiä, mutta Usman on vielä hieman etevämpi. Suurin etu hänellä on fysiikassa ja painitaidoissa. Jos Masvidal ei onnistu lyömään mestaria tajuttomaksi, hän joutuu hurjatempoiseen painimankeliin.

Usman voittaa tasokkaan kamppailun pisteillä.

Alex Volkanovski vs Max Holloway

Australialainen Alex Volkanovski nousi höyhensarjan mestariksi seitsemän kuukautta sitten, kun hän päihitti niukasti Max Hollowayn. Painoluokkaa pitkään hallinnut Holloway ei pyytänyt suoraa uusintaottelua, mutta sellaisen hän nyt joka tapauksessa saa.

Ensimmäisessä kamppailussa tärkein erottava tekijä oli Volkanovskin alapotkut. Aussi murjoi Hollowayn jalkoja säälimättömästi. Holloway löysi kuitenkin ottelun loppua kohti lääkkeitä Volkanovskin tyyliä vastaan.

Kummallakin herralla on vakiintunut ottelutyyli, eikä suuria mullistuksia kannata odottaa. Revanssi tulee näyttämään varsin samanlaiselta kuin ensimmäinen ottelu. Volkanovski pyrkii olemaan entistä aggressiivisempi ja naputtaa tasaisesti osumia alapotkuillaan.

Tasainen kamppailu päättyy jälleen Volkanovskin pistevoittoon.

Petr Yan vs Jose Aldo

Venäläisen Petr Yanin ja höyhensarjan entisen mestarin Jose Aldon ottelu on jäänyt ennakkoon muiden tittelimatsien varjoon. Tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että Yan on varsin väritön ja kielitaidoton persoona ja Aldo on nähnyt jo parhaat päivänsä.

Taidollisesti Yan on täyttä rautaa. Venäläinen on UFC:n taidokkaimpia pystyottelijoita. Myös Aldon työkalupakista löytyy hurjasti erilaisia tekniikoita, mutta kova painonveto ja kertyneet kilometrit näkyvät väistämättä häkissä.

Yan iskee kamppailusta keskeytysvoiton.

Teksti: Jani Mesikämmen 
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …