UFC 252: Trilogian huipennus

Legendaarisen uran loppu häämöttää. 41-vuotias Daniel Cormier iskee vielä kerran yhteen Stipe Miocicin kanssa, kun konkarit kamppailevat kolmannen kerran raskaansarjan herruudesta. Voitot ovat tasan – mestaruuden lisäksi tällä kertaa on tarjolla myös elinikäistä glooriaa.

UFC 252:n anti on muutenkin tasokasta. Tappioton Sean O’Malley tekee nousua kohti kääpiösarjan huippua ja Junior dos Santos haastaa Jairzinho Rozenstruikin isojen poikien taistelussa. Pitkän linjan MMA-puritaaneja kiehtoo lisäksi Jim Millerin kamppailu Vinc Picheliä vastaan.

Stipe Miocic vs. Daniel Cormier

Miocic (19-3-0) on yksi raskaansarjan historian parhaista ottelijoista. Amerikkalainen nousi takaisin mestariksi vuosi sitten, kun hän kellisti Cormierin (22-2-0) revanssiottelussa. Kaksikon aiemmat kamppailut ovat olleet tasaisia, eikä kolmas ottelu muuta isoa kuvaa.

Miocic ja Cormier ovat fysiikaltaan kuin vastakohtia. 193-senttinen Miocic näyttää klassiselta urheilijalta, 13 senttiä lyhyempi Cormier on vartaloltaan enemmän tynnyrimallinen. Kumpikin herra on kuitenkin huippuluokan atleetti. Heillä on myös samankaltaiset vahvuudet: raudanluja paini, kova kunto ja laadukas pystyarsenaali.

Ottelun kertoimet ovat syystäkin tasaiset. Cormier on hieman parempi painija, Miocic aavistuksen vaarallisempi pystyottelija, fysiikka menee tasan. Valmistautumisen onnistuminen ja päivän kunto ratkaisee. Miocic on hieman nuorempi, mutta laadukkaasti harjoitellut Cormier on edelleen hurjan vaarallinen.

Puntit ovat tasan, mutta intuitioni puhuu Cormierin puolesta. Ehkä kyse on myös toivomuksesta: olisi hienoa nähdä ”DC”:n poistuvan häkistä voittajana viimeisessä ottelussaan.

Sean O’Malley vs. Marlon Vera

Hurjaa tuhoa kääpiösarjassa kylvänyt O’Malley (12-0-0) valloittaa persoonallaan ja tyrmäävillä otteillaan. 25-vuotias amerikkalainen ottelee kolmatta kertaa puolen vuoden sisällä. Tavoitteena on kolmas näyttävä tyrmäysvoitto, mutta Marlon Vera (15-6-1) ei kellisty helposti.

Vera on vain 27-vuotias, mutta hänellä on UFC-kokemusta jo vuodesta 2014. Yhdeksän voittoa ja viisi tappiota on hyvä saldo, mutta kamppailun asetelma on selvä: UFC odottaa ja toivoo O’Malleyn voittoa. Veran paras mahdollisuus on yllättää ”Sugar” matossa.

Todennäköisyydet ovat kuitenkin O’Malleyn puolella. Povaan hänen tyrmäävän Veran kahden ensimmäisen erän aikana.

Junior dos Santos vs. Jairzinho Rozenstruik

Jos katsot illan aikana vain yhden ottelun, kannattaa suunnata katseet Dos Santosin (21-7-0) ja Rozenstruikin (10-1-0) suuntaan. Iskuvoimaiset raskaansarjan mörssärit tuskin ottelevat täyttä aikaa.

Painoaan pudottanut dos Santos näyttäisi olevan aiempaa paremmassa kunnossa, mutta brasilialaisella on takanaan paljon kilometrejä. Samaa voi sanoa potkunyrkkeilytaustaisesta Rozenstruikista, mutta hän on kuitenkin neljä vuotta dos Santosia nuorempi. Eikä ”Bigi Boylla” ole takanaan yhtä raastavia mittelöitä kuin dos Santosilla.

Nuorempi ja nopeampi Rozenstruik voittaa tyrmäyksellä.

Jim Miller vs. Vinc Pichel

Hän on täällä tänään: Jim Miller, kaikkien voittoisin kevytsarjan kamppailija. 36-vuotias Miller on voittanut urallaan huimat 21 kertaa UFC:ssä. Vuodet 2017-2018 sujuivat sairastelujen vuoksi surkeasti, mutta sen jälkeen sympaattinen Miller on päässyt uuteen lentoon. Viimeisestä neljästä ottelusta on peräti kolme voittoa.

Vuoden Milleriä vanhempi Pichel (12-2-0) on tähän hetkeen Millerille sopiva vastustaja. Konkarit eivät haaveile enää mestaruusmittelöistä, mutta heidän tasonsa riittää edelleen mainiosti UFC:n kivenkovaan kevytsarjaan.

Miller ja Pichel esittelevät osaamistaan monipuolisesti niin pystyssä kuin matossa. Annan tasaisessa kamppailussa pienen edun Pichelille, mutta Millerin lukotusvoitto ei myöskään yllättäisi.

Teksti: Markus Lukkarinen

Virkailija Markus Lukkarinen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …