Potkunyrkkeilyn SM-kehässä yli sata osallistujaa: nimekkäitä tähtiä mitalijahdissa

Potkunyrkkeilyn Suomen mestaruuksista kamppaillaan tänä viikonloppuna (5.-6.9.2020) Espoossa Tapiolan urheiluhallissa.

Potkunyrkkeilyn SM-kilpailut 2020

Koronatilanteesta huolimatta – tai kenties sen takia – mukaan on ilmoittautunut yli sata ottelijaa ja kisat ovat suurimmat yli kymmeneen vuoteen. Kisojen taso on myös poikkeuksellisen korkea ja mukana on runsaasti arvokisamitalisteja.

Miesten sarjoista huomio kiinnittyy alle 71-kiloisiin, josta löytyvät paremmin Pok Biilinä tunnettu Surachai Sosom sekä Lauri Suomela. Naisten puolella alle 52 kilon sarjassa on peräti 10 ottelijaa ja sitä tähdittää neljä potkunyrkkeilyn tai thainyrkkeilyn arvokisavoittajaa: Lotta Loikkanen, Maria Singh, Noora Al-Saffu ja Sanni Nurminen.

Kisoihin on tulossa Pokin, Loikkasen, ja Nurmisen lisäksi muitakin thainyrkkeilyssä tai vapaaottelussa aiemmin ansioituneita urheilijoita. Miesten yli 91-kiloisissa Cage Warriors -tähti Omran Chaaban haastaa vakiomenestyjä Pirkka Suksen ja naisten yli 70-kiloisissa nähdään muun muassa thainyrkkeilyn tuplamaailmanmestari Anna Rantanen.

Ottelut alkavat Tapiolan urheiluhallilla lauantaina klo 14.00 ja sunnuntaina klo 9.00. Kaikki sarjat löydät Sportdatan kisasivuilta.


Teksti: Antti Sariola
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Antti Sariola

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …