Ruskaturnaus 2021 oteltiin viime viikonloppuna Rovaniemellä

Viime viikonloppuna Rovaniemellä järjestettiin 34. kertaa nyrkkeilyn Ruskaturnaus. Turnauksessa otteli yhteensä 35 nyrkkeilijää ja viikonlopun aikana nähtiin yhteensä 24 ottelua.

Antti Lehmusvirpi vs. Bilge Agit, Ruskaturnaus 2021. Kuva: Juuso-Valtteri Kivimäki


Tänä vuonna ottelijat olivat Suomesta ja Ruotsista. Turnaus oteltiin Round Robin ottelu-systeemillä. Ottelijoille tämä systeemi oli varmasti parempi, koska häviäminen ei automaattisesti tarkoittanut turnauksesta tippumista. Olisi erityisen epämiellyttävää ja -motivoivaa matkustaa yhden ottelun takia esimerkiksi Helsingistä Rovaniemelle. Ruskan ottelu-systeemissä jokainen ottelija pääsee ottelemaan jokaista oman painoluokkansa kilpailijaa vastaan.

Katsojan silmin tämä tietysti tarkoitti vähän myös sitä, ettei Sunnuntain loppuottelut tuntuneet ihan niin paljon loppuotteluilta kuin normaali iltamissa.

Jos kaikista otteluista minun pitäisi nostaa yksi esille, nostaisin tapahtuman viimeisen ottelun, raskaansarjan ottelun Antti Lehmusvirpin (seura Waasa Boxing Club) ja Bilge Agitin (Ruotsi) välillä. Mielestäni raskaansarjan ottelut ovat aina jännittäviä – kenen mielestä ne nyt eivät olisi?
Lehmusvirpi voitti ottelun 5-0, enkä pysty tuomarien arviota kiistämään. Joka kerta kun Bilge sai lyönnin läpi, oli Lehmusvirpi oli saanut lyötyä kaksi iskua takaisin. Bilgellä oli kuitenkin ottelussa omat hetkensä, vaikkakin ne olivat harvassa. Parhain Bilgen hetki oli toisessa erässä, jossa hän sai painostettua Lehmusvirpin kulmaan, ja sai iskettyä muutaman todella hyvän lyönnin.

Mikäli kaupungin tunnetuinta henkilöä ei lasketa (Joulupukki), surukseni huomasin katsomoiden olevan yllättävän tyhjiä. Mikä on rovaniemeläisillä, kun laadukas nyrkkeily ei kiinnosta? Koronan pelosta en vähäisten katsojamäärien usko johtuneen, tapahtumia Rovaniemellä on kuitenkin pitkin kesää järjestetty ja korona-tartuntojen ilmaantumiset ovat olleet hyvin vähäisiä.

Alla läpileikkaus turnauksesta kuvien muodossa.

Teksti:Juuso-Valtteri Kivimäki
Kuvat: Juuso-Valtteri Kivimäki

Virkailija Teemu Siikarla

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …