Usyk haastaa Joshuan

Tulevana lauantaina Englannissa isketään todella mielenkiintoinen raskaansarjan kohtaaminen, kun takavuosien olympiakulta mitalistit Englannin Anthony Joshua (24-1) ja Ukrainan Oleksandr Usyk (18-0) kohtaavat ja pelissä on WBA, IBF, IBO sekä WBO-liittojen vyöt.

Hallitseva mestari Joshua nousee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Hän kohtasi edellisessä ottelussa viime vuoden joulukuussa Kubrat Pulevin ja otti siitä vakuuttavan keskeytyksellä. Sen jälkeen hänen piti alunperin kohdata kiistattomassa mestaruusottelussa maanmies Tyson Fury, mutta se ottelu kaatui useisiin eri syihin. Nyt hän siis joutuu kohtaamaan WBO-liiton ykköshaastaja Usykin.

Usyk puolestaan nousi vastikään 2019 raskaaseen sarjaan, sitä ennen hän oli haalinut alemmassa raskaassasarjassa itselleen kaikki mestaruusvyöt. Edellisessä ottelussa hän kohtasi viime vuoden lokakuussa Dereck Chisoran. Hän voitti ottelun pistein, mutta suoritus ei vakuuttanut ja hän sai kuullla siitä paljon kritiikkiä.

Otteluun lähdetään siis aika mielenkiintoisista asetelmista. On mielenkiintoista nähdä miten Joshuan fysiikka ja kokoero tulee vaikuttamaan Usykin tekemiseen. Usykin puolelta taas on jännä nähdä pystyykö hän hyvän liikkeen avulla sotkemaan halitsevan mestarin pelikirjaa. Usyk on myös tehnyt tähän otteluun muutoksen kun hänen kulmassaan nähdään hänen maanmiehensä Vasyl Lomachenkon isä Anatoly Lomachenko joka valmensi Usykin aikoineen olympia kultaan.

Ottelun lopputulokseen jos mennään niin on todennäköistä, että Usyk yrittää venyttää ottelua loppueriin jolloin hänen kunto nousee ratkaisevaksi tekijäksi pistevoiton muodossa. Anthony Joshuan todennäköisin tyyli voittoon on hänelle jo tavaksi muodostunut keskeytys voitto ottelun puolen välin jälkeen.

Teksti: Henri Lappalainen

Virkailija Henri Lappalainen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …